Ponedeljek, 24. januar 2022, 18:53
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
20.7.2016

Vremenska napoved - 20. julij 2016

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2016 > julij > 20. 7. 2016
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 20. julij 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 20.7.2016Popoldne bo precej jasno, zlasti v gorah bo nekaj spremenljive oblačnosti. Možnost popoldanskih neviht bo majhna. Najvišje temperature bodo od 27 do 32 stopinj Celzija.
Jutri bo v glavnem jasno, popoldne bo zlasti v hribovitem svetu možna kakšna ploha ali nevihta. Zjutraj bodo najnižje temperature od 13 do 18, ob morju približno 20, čez dan bodo najvišje temperature od 27 do 32 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V petek in soboto se bo nadaljevalo v glavnem jasno vreme. Verjetnost za nastanek popoldanskih neviht se bo s pregrevanjem ozračja postopno povečala.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 24. do 29. julija 2016

V nedeljo bo predvidoma naše kraje doseglo višinsko jedro s hladnim zrakom, ki bo na vreme pri nas lahko vplivalo tudi še v ponedeljek. V nadaljevanju prihodnjega tedna kaže na ponovno krepitev območja visokega zračnega tlaka nad srednjo Evropo in Alpami, katerega dolgoživost pa je še precej negotova.

V nedeljo in ponedeljek se bodo pogosteje pojavljale krajevne padavine in nevihte, vročina bo popustila. V nadaljevanju bo predvidoma ponovno dokaj jasno, temperature bodo do sredine tedna postopno znova približno 30 stopinj Celzija. Vreme v drugi polovici tedna je še zelo negotovo, zaenkrat se nakazuje, da bo ozračje bolj labilno.
Sosednje pokrajine
Danes bo precej jasno, zlasti v Alpah bo čez dan nekoliko več kopaste oblačnosti, ni izključena kakšna ploha ali nevihta.
Jutri bo v glavnem jasno, v Alpah bo popoldne lahko nastalo nekaj ploh ali neviht.


Gorski svet
Danes bo precej jasno, čez dan bo nastalo nekaj kopaste oblačnosti. Verjetnost neviht bo majhna. Pihal bo v glavnem šibak veter zahodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 18, na višini 2500 metrov pa približno 10 stopinj Celzija.

Jutri bo v glavnem jasno, popoldne lahko nastane nekaj ploh ali neviht. Pihal bo v glavnem šibak severozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 18, na višini 2500 metrov pa približno 11 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 20. julij:
20.7.2007
Višek zelo izrazitega vročinskega vala, na nekaterih meteoroloških postajah so izmerili julijski rekord, v nekaterih krajih se je segrelo skoraj do 40 stopinj C! V Murski Soboti se je živo srebro dvignilo do 39,1 stopinj C, na Bizeljskem do 38,0 stopinj C, v Mariboru do 37,7 stopinj C, v Ljubljani do 37,0 stopinj C, v Novi vasi na Blokah do 34,1 stopinj C in na Lisci (947 m) 32,2 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Asilah | kamera