Ponedeljek, 24. januar 2022, 07:34
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
19.7.2016

Vremenska napoved - 19. julij 2016

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2016 > julij > 19. 7. 2016
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 19. julij 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 19.7.2016Popoldne bo v glavnem jasno. V notranjosti Slovenije lahko nastane kakšna kratkotrajna ploha ali nevihta. Čez dan bodo najvišje temperature od 26 do 29, na Primorskem do 32 stopinj Celzija.
Jutri bo precej jasno, le v gorah bo nekaj spremenljive oblačnosti. Možnost popoldanskih neviht bo zelo majhna. Zjutraj bodo najnižje temperature od 12 do 17, na Primorskem približno 19, čez dan bodo najvišje temperature od 27 do 32 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V četrtek in petek se bo nadaljevalo v glavnem jasno vreme. Verjetnost za nastanek popoldanskih neviht se bo s pregrevanjem ozračja postopno nekoliko povečala.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 23. do 28. julija 2016

Območje visokega zračnega tlaka nad Evropo bo proti koncu tedna postopno slabelo. Predvidoma v nedeljo bo naše kraje prešla vremenska motnja. V začetku prihodnjega tedna kaže na ponovno okrepitev območja visokega zračnega tlaka nad srednjo Evropo in Alpami.

V soboto in nedeljo se bodo pogosteje pojavljale krajevne padavine in nevihte, v nedeljo se bo tudi nekoliko osvežilo. V začetku prihodnjega tedna bo predvidoma ponovno dokaj jasno, temperature bodo do sredine tedna postopno znova približno 30 stopinj Celzija. S porastom temperatur pa se bo znova povečala tudi možnost vročinskih neviht.
Sosednje pokrajine
Danes bo večinoma jasno vreme, na območju Alp lahko popoldne nastane kakšna ploha. V Kvarnerju bo v prvem delu dneva pihala v glavnem rahla burja.
Jutri bo precej jasno, v Alpah bo nastalo nekaj kopaste oblačnosti.


Gorski svet
Danes bo večinoma jasno vreme. Sredi dneva bo nastala kopasta oblačnost, popoldne so možne kratkotrajne krajevne plohe ali kakšna nevihta. V sredogorju bo pihal rahel, v visokogorju pa zmeren severozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 16, na višini 2500 metrov pa približno 9 stopinj Celzija..

Jutri bo precej jasno, čez dan bo nastalo nekaj kopaste oblačnosti. Verjetnost neviht bo majhna. Pihal bo rahel do zmeren severozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 18, na višini 2500 metrov pa približno 10 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 19. julij:
19.7.1970
Dan se je začel z neobičajno svežim jutrom, še posebej na Vipavskem in v Posočju. Od uradnih postaj pod 1000 m je bilo najhladneje v Babnem Polju z 0,7 stopinj C, v Čepovanu so izmerili 3,2 stopinj C, v Postojni 3,8 stopinj C, v Tolminu 5,5 stopinj C in na Slapu pri Vipavi 6,0 stopinj C.

19.7.1978
Obalo je približno 7. ure zjutraj prizadelo zelo močno neurje z orkanskimi sunki vetra, ki so podrli številna drevesa in odkrivali strehe. Na meteorološki postaji Portorož Beli Križ je najmočnejši sunek vetra po korigiranih podatkih anemometra dosegel hitrost 200minus 220 km/h.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Mfantsiman | hike