Ponedeljek, 24. januar 2022, 18:05
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
16.7.2016

Vremenska napoved - 16. julij 2016

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2016 > julij > 16. 7. 2016
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sobota, 16. julij 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 16.7.2016Popoldne bo na zahodnem delu države zmerno, drugje pretežno oblačno. Zlasti v vzhodni in deloma južni Sloveniji bo občasno rahlo deževalo. Sveže bo in vetrovno, pihal bo okrepljen severnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 17 do 21, na Primorskem do 26 stopinj Celzija.


Jutri bo v začetku v glavnem precej oblačno, le ponekod na zahodnem delu države bo že delno jasno. Na vzhodnem delu države lahko zjutraj še pade kakšna kaplja dežja. Popoldne in proti večeru se bo od zahoda postopno jasnilo. Veter bo slabel. Zjutraj bodo najnižje temperature od 7 do 15, na Primorskem do 17, čez dan bodo najvišje temperature od 22 do 27 stopinj Celzija.

Opozorilo: Danes bodo najmočnejši sunki vetra v severovzhodni in severni Sloveniji dosegli hitrost približno 70 km/h.
V ponedeljek bo jasno in topleje s kakšno popoldansko ploho. V torek se bo nadaljevalo jasno vreme. Verjetnost za popoldanske plohe se bo nekoliko povečala.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 20. do 25. julija 2016

Od srede do petka bodo naši kraji pod vplivom območja visokega zračnega tlaka. Severno od nas se bodo pomikale vremenske motnje, ki bodo na vreme pri nas vplivale s povečano verjetnostjo za popoldanske plohe ali nevihte. V višinah bodo prevladovali severozahodni vetrovi. Od sobote do ponedeljka kaže, da bo na vreme pri nas vpilval prehod hladne fronte. V višinah bodo prevladovali jugozahodni vetrovi.

Od srede do petka bo večinoma jasno vreme. Temperature bodo ponovno blizu 30 stopinj Celzija. V notranjosti države bodo možne popoldanske nevihte. Od sobote do ponedeljka kaže na bolj nestanovitno vreme z občasnimi krajevnimi padavinami in nevihtami.Sosednje pokrajine
Danes bo v Furlaniji Julijski krajini dokaj jasno. Drugje bo pretežno oblačno z občasnim rahlim dežjem. Pihal bo zmeren do močan severnik, v Kvarnerju burja.
Jutri bo v krajih zahodno od nas prevladovalo jasno vreme. Drugje bo v začetku še pretežno oblačno, zjutraj bodo še možne manjše padavine. Če dan se bo od zahoda postopno jasnilo, najkasneje v vzhodnih pokrajinah.


Gorski svet
Danes bo pretežno oblačno, ponekod tudi megleno, le v Julijskih Alpah zjutraj delno jasno. V vzhodnem delu Savinskih Alp in na Pohorju bo občasno deževalo. Pihal bo okrepljen severnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura od 6 do 9, na višini 2500 metrov pa približno 1 stopinjo Celzija.

Jutri bo v Julijskih Alpah delno jasno. Drugo bo še pretežno oblačno, možna je kakšna kaplja dežja. Proti večeru se bo od zahoda delno ranebo zjasnilo. Pihal bo zmeren, na vzhodnem delu države močan severnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 11, na višini 2500 metrov pa približno 5 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 16. julij:
16.7.1925
V Podkraju nad Ajdovščino je bila dopoldne izmerjena zelo velika 24-urna višina padavin: 196 milimetrov.

16.7.1970
Do jutra je v pasu od Ljubljanske kotline in Zgornjesavske doline do Pohorja v enem dnevu padlo izjemno veliko dežja, na številnih meteoroloških postajah je bil dosežen nov julijski rekord v dnevni višini padavin. V Logarski Dolini so izmerili 167 milimetrov, na Zgornjem Jezerskem 163 milimetrov, v Javorjah nad Poljansko dolino 133 milimetrov, v Kranju 121 milimetrov, v Ratečah 116 milimetrov in v Škofji Loki 102 milimetrov padavin. Čez dan je bilo tudi neobičajno hladno, najvišja dnevna temperatura je bila minus 2,7 stopinj C na Kredarici, 10,2 stopinj C v Postojni, 12,0 stopinj C v Ljubljani in 12,7 stopinj C v Novem mestu. Zjutraj so pri Domu na Komni izmerili 10 centimetrov in na Kredarici 4 centimetrov novega snega.

16.7.2010
Zgodaj zjutraj je močan naliv zajel območje Lendave, samodejna meteorološka postaja je zabeležila 48 milimetrov padavin v 45 minutah. Sicer je bilo jutro v večjem delu države neobičajno toplo, v nekaterih krajih se ni ohladilo pod 20 stopinj C. V Bizeljskem je najnižja jutranja temperatura znašala 23,0 stopinj C, v Metliki 22,8 stopinj C, v Celju 22,0 stopinj C in v Ljubljani 21,7 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Safaga | detail bing