Ponedeljek, 24. januar 2022, 08:12
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
14.7.2016

Vremenska napoved - 14. julij 2016

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2016 > julij > 14. 7. 2016
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Četrtek, 14. julij 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 14.7.2016Popoldne bo spremenljivo oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami, na Primorskem tudi nevihtami. Zvečer bodo padavine v glavnem ponehale in od zahoda se bo delno ranebo zjasnilo. Pihal bo severni do severovzhodnik, na Primorskem rahla burja. Čez dan bodo najvišje temperature od 17 do 22, na Primorskem približno 25 stopinj Celzija.Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno, popoldne bo na južnem delu države kakšna ploha. Pihal bo severovzhodni veter, na Pimorskem rahla do zmerna burja. Zjutraj bodo najnižje temperature od 9 do 14, na Primorskem približno 16, čez dan bodo najvišje temperature od 18 do 22, na Primorskem do 25 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V soboto bo na zahodnem delu države jasno. Drugje bo pretežno oblačno in pojavljale se bodo padavine, ki jih bo več na vzhodnem delu države. Še bo sveže. Burja bo popoldne ponehala. V nedeljo bo v glavnem jasno in topleje.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 18. do 23. julija 2016

Od ponedeljka do sobote bodo naši kraji v območju visokega zračnega tlaka, ki bo v torek in sredo nekoliko oslabelo na račun prehoda višinske vremenske motnje. V višinah bodo prevladovali vetrovi zahodnih smeri. Severno od slovenskih krajev se bo zadrževala višinska dolina, ki bo občasno vplivala na vreme pri nas s povečno verjetnostjo za krajevne padavine.

Večinoma bo jasno vreme s temperaturami približno 30 stopinj Celzija. Od torka naprej se bo verjetnost za vročinske nevihte povečala.Sosednje pokrajine
Popoldne bo spremenljivo oblačno. Pojavljale se bodo občasne krajevne padavine, ob severnem delu Jadrana lahko tudi nevihte. Zvečer se bo od zahoda pričelo jasniti. Zlasti v krajih južno in vzhodno od nas bodo še možne krajevne plohe.
Jutri bo v Furlaniji jasno, drudod pretežno oblačno. Ob Jadranu bo pihala burja.


Gorski svet
Danes bo premenljivo oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami, ki bodo popoldne postopno ponehale. Pozno popoldne se bo od severozahoda delno ranebo zjasnilo. Pihal bo rahel severnik. Ohladilo se bo. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 9, na višini 2500 metrov pa približno 3 stopinje Celzija.

Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno. Pihal bo rahel severovzhodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 11, na višini 2500 metrov pa približno 1 stopinje Celzija.

Vremenski pojavi na dan 14. julij:
14.7.1972
Na severovzhodu Slovenije so po obilnem dežju od 12. julija zvečer do 13. julija zvečer opazovalci zjutraj namerili izjemno veliko dvodnevno vsoto padavin. Na Glažuti na Pohorju je padlo 153 milimetrov, v Cirkulanah pri Ptuju 142 milimetrov, v Lendavi 134 milimetrov in v Veržeju 117 milimetrov padavin.

14.7.1988
Nalivi v severozahodni Sloveniji, čez dan je v nekaterih krajih padlo preko 100 milimetrov padavin. Zjutraj naslednjega dne so največ dežja v preteklih 24 urah, 160 milimetrov, namerili v Ukancu; v vaseh Krn in Livek v Posočju je padlo 144 milimetrov in na Mrzlem Studencu na Pokljuki 117 milimetrov padavin.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Vlog Corinto | flickr hike