Ponedeljek, 24. januar 2022, 08:18
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
13.7.2016

Vremenska napoved - 13. julij 2016

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2016 > julij > 13. 7. 2016
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 13. julij 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 13.7.2016Popoldne bo spremenljivo oblačno. Krajevne padavine z nevihtami se bodo od severa postopno razširile nad vso Slovenijo in se nadaljevale v noč na četrtek. Pihal bo jugozahodnik, proti večeru pa se bo veter na severovzhodu države že obračal v severnik.
Čez dan bodo najvišje temperature v severnih krajih od 22 do 26, drugje od 27 do 31 stopinj Celzija.


Jutri zjutraj se bodo še pojavljale krajevne padavine, na Primorskem tudi nevihte, ki bodo dopoldne postopno ponehale. Delno se bo ranebo zjasnilo. Čez dan bodo zlasti v južni polovici države nastale krajevne plohe. Zapihal bo severni do severovzhodnik, na Primorskem rahla burja. Ohladilo se bo. Zjutraj bodo najnižje temperature od 10 do 15, na Primorskem približno 18, čez dan bodo najvišje temperature od 17 do 21, na Primorskem do 25 stopinj Celzija.

Opozorilo: Zlasti danes popoldne, zvečer in v noči iz srede na četrtek so možna krajevna neurja z močnimi nalivi, sunki vetra in točo. Ob tem so možni hitri porasti hudourniških vodotokov.
V petek bo spremenljivo oblačno, popoldne bodo ponekod nastale krajevne plohe. Pihal bo severovzhodni veter. V soboto bo na vzhodnem delu države nekoliko več oblačnosti, drugje bo večinoma jasno vreme.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 17. do 22. julija 2016

Od nedelje do petka bodo naši kraji v območju visokega zračnega tlaka, ki bo v torek in sredo nekoliko oslabelo na račun prehoda višinske vremenske motnje. V višinah bodo prevladovali vetrovi zahodnih smeri. Severno od slovenskih krajev se bo zadrževala višinska dolina, ki bo občasno vplivala na vreme pri nas s povečno verjetnostjo za krajevne padavine.

Večinoma bo jasno vreme. Od torka naprej se bo verjetnost za krajevne plohe povečala.Sosednje pokrajine
Danes bo spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami, ki se bodo v začetku pojavljale zlasti v Furlaniji in na avstrijskem Koroškem, popoldne in zvečer pa postopno zajele večino sosednjih pokrajin.
Jutri bo v začetku spremenljivo oblačno. Pojavljale se bodo občasne krajevne padavine, ob severnem delu Jadrana lahko tudi nevihte. Popoldne se bo od zahoda pričelo jasniti. Zlasti v krajih južno in vzhodno od nas bodo še možne krajevne plohe.


Gorski svet
Danes bo pretežno oblačno, vrhovi gora v severni Sloveniji bodo pogosto v megli. Pojavljale se bodo krajevne nevihte, ki bodo bolj pogoste popoldne in zvečer. Možna bodo neurja. Pihal bo zmeren jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 15, na višini 2500 metrov pa približno 10 stopinj Celzija.

Jutri bo spremenljivo oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami, ki bodo popoldne postopno ponehale. Pozno popoldne se bo od severozahoda delno ranebo zjasnilo. Pihal bo rahel severnik. Ohladilo se bo. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 8, na višini 2500 metrov pa približno 1 stopinjo Celzija.

Vremenski pojavi na dan 13. julij:
13.7.1978
Toča je v popoldanskih nevihtah napravila ogromno škode v pasu od Tržiča in Radovljice več kot Preddvora in Cerkelj do vzhodnega roba Ljubljane. V Cerkljah je dosegla velikost oreha, v Depali vasi je poleg toče ogromno škodo napravil viharen veter, v Preddvoru pa je toča razbijala celo opeko in okensko steklo.

13.7.1984
Zelo toplo jutro na obali in v nekaterih krajih v vzpetem svetu. Najnižja jutranja temperatura je bila 23,2 stopinj C na Belem Križu v Portorožu, na Jeruzalemu v Slovenskih goricah so izmerili 22,0 stopinj C, na Miklavškem hribu nad Celjem in na Zgornjih Poljanah (1030 m) na Notranjskem 21,0 stopinj C in na Mestnem Vrhu pri Ptuju 20,7 stopinj C.

13.7.2008
V popoldanskih urah je močno neurje z orkanskimi sunki vetra in točo opustošilo predele od osrednjega dela Ljubljanske kotline do Prekmurja; še posebej obsežen vetrolom je bil na območju Črnivca in Gornjega Grada.

13.7.2010
Izjemno močan naliv je v popoldanskem času povzročil poplave v Murski Soboti. Na meteorološki postaji v Rakičanu je padlo 53 milimetrov padavin v eni uri.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Tiapoum | razgled