Ponedeljek, 24. januar 2022, 08:25
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
12.7.2016

Vremenska napoved - 12. julij 2016

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2016 > julij > 12. 7. 2016
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 12. julij 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 12.7.2016Popoldne bo jasno, pihal bo južni do jugozahodnik. Proti večeru bodo nastale posamezne nevihte. Čez dan bodo najvišje temperature od 30 do 35 stopinj Celzija.
Jutri bo spremenljivo oblačno. Krajevne padavine z nevihtami se bodo dopoldne pojavljale zlasti v severozahodni in severni Sloveniji, popoldne in zvečer pa se bodo postopno razširile nad vso Slovenijo. Vmes bodo tudi močnejši nalivi.
Zjutraj bodo najnižje temperature od 15 do 20, na Primorskem do 22, čez dan bodo najvišje temperature v severnih krajih od 22 do 26, drugje od 27 do 31 stopinj Celzija.

Opozorilo: Danes sredi dneva in popoldne bo po nižinah še velika toplotna obremenitev.
V četrtek bo v začetku oblačno, občasno bo deževalo, zlasti na Primorskem bodo vmes tudi nevihte. Zapihal bo severni do severovzhodnik, na Primorskem rahla burja. Proti večeru se bo od zahoda nebo zjasnilo. Ohladilo se bo.
V petek bo deloma jasno, popoldne bodo nastale krajevne plohe. Pihal bo severovzhodni veter.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 16. do 21. julija 2016

Ob koncu tedna bo nad osrednjo Evropo nastalo območje visokega zračnega tlaka, ki bo v sredini prihodnjega tedna pričelo slabeti. S zahodnimi vetrovi bo k nam ponovno pritekal toplejši in bolj suh zrak.

Večinoma bo jasno in postopno ponovno toplejše vreme. Možnost popoldanskih padavin bo majhna, nekoliko se bo povečala v drugi polovici prihodnjega tedna.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo jasno in vroče, pihal bo veter južnih smeri. Na območju Alp bodo nastajale krajevne nevihte.
Jutri bo spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami, ki se bodo v začetku pojavljale zlasti v Furlaniji in na avstrijskem Koroškem, popoldne in zvečer pa postopno zajele večino sosednjih pokrajin.


Gorski svet
Danes bo delno jasno, zlasti v Julisjkih Alpah pa pretežno oblačno, nekateri vrhovi bodo tam občasno v megli. Popoldne in zvečer bodo možne posamezne nevihte. Pihal bo rahel do zmeren jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 20, na višini 2500 metrov pa približno 13 stopinj Celzija.

Jutri bo pretežno oblačno, vrhovi gora v severni Sloveniji bodo pogosto v megli. Pojavljale se bodo krajevne nevihte, bolj pogoste bodo popoldne in zvečer. Možna bodo neurja. Pihal bo zmeren jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 17, na višini 2500 metrov pa približno 11 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 12. julij:
12.7.1968
Predvsem v severovzhodni Sloveniji je bilo čez dan bistveno hladneje kot prejšnji dan. Najvišja dnevna temperatura je bila v Murski Soboti in na Jeruzalemu 14,0 stopinj C, v Mariboru 11,9 stopinj C, na Letališču Brnik 11,4 stopinj C in v Celju 11,3 stopinj C nižja kot dan prej.

12.7.2011
V prevetrenih delih Primorske je bilo jutro izjemno toplo. V Biljah pri Novi Gorici in na meteorološki postaji Koper Markovec je bila minimalna temperatura 24,3 stopinj C, v Dolenjah pri Ajdovščini 23,8 stopinj C in v Godnjah na Krasu 22,5 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Muckle Holm | abc hiker