Nedelja, 23. januar 2022, 01:17
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
4.6.2016

Vremenska napoved - 4. junij 2016

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2016 > junij > 4. 6. 2016
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sobota, 4. junij 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 4.6.2016Popoldne bo deloma jasno s spremenljivo oblačnostjo ter krajevnimi plohami in nevihtami. Najvišje temperature bodo od 20 do 26 stopinj Celzija.
Jutri bo več spremenljive oblačnosti, tudi krajevne padavine in nevihte bodo pogostejše. Zjutraj bodo najnižje temperature od 9 do 16, čez dan bodo najvišje temperature od 19 do 25 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V ponedeljek bo deloma jasno s spremenljivo oblačnostjo, še bodo nastajale krajevne plohe in nevihte. V torek bo več sonca, v gorah bo še možna kakšna popoldanska nevihta.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 8. do 13. junija 2016

V začetku tedna se bo nad večjim delom Evrope okrepilo območje visokega zračnega tlaka, ki pa bo od srede naprej ponovno oslabelo. V višinah bodo v začetku prevladovali severozahodni vetrovi, proti koncu tedna pa se bodo obračali bolj na jugozahodno smer.

V sredo bo jasno, razen v gorah bo možnost kakšne popoldanska plohe ali nevihte majhna. Proti koncu tedna bo postopno ponovno bolj nestanovitno.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo nestanovitno s krajevnimi plohami in nevihtami.
Jutri bo spremenljivo oblačno s krajevnimi padavinami, deloma nevihtami.


Gorski svet
Danes bo v prvem delu dneva v glavnem jasno, nekoliko več oblačnosti bo zlasti v gorah na zahodnem delu države, sredi dneva in popoldne pa bo spremenljivo do pretežno oblačno. Nastajale bodo krajevne plohe in nevihte. Pihal bo v glavnem šibak jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 12, na višini 2500 metrov pa približno 5 stopinje C

Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno, tudi megleno, s krajevnimi padavinami, deloma nevihtami. Veter bo v glavnem šibak, v začetku pretežno zahodnih, popoldne tudi severnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 11, na višini 2500 metrov pa približno 4 stopinje C.

Vremenski pojavi na dan 4. junij:
4.6.1948
Ob 7. uri zjutraj so na številnih meteoroloških postajah v zahodni in severni Sloveniji izmerili zelo veliko 24 urno višino padavin, čez dan pa je padlo še nekaj deset milimetrov padavin. V Trnovem nad Novo Gorico je padlo 200 milimetrov, v Kalu nad Kanalom 185 milimetrov, v Šempasu na Goriškem 171 milimetrov, v Stari Fužini v Bohinju 132 milimetrov in na Zgornjem Jezerskem 115 milimetrov padavin v enem dnevu.

4.6.1991
V nalivih v jugozahodni Sloveniji in Posočju je v 14 urah padlo do približno 100 milimetrov padavin. Največjo 24 urno količino padavin, 129 milimetrov, so izmerili v Kobaridu. V Postojni je padlo 121 milimetrov, na Otoku pri Cerkniškem jezeru 117 milimetrov, v Godnjah na Krasu 112 milimetrov in v Opatjem selu na Krasu 111 milimetrov.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Koromačno | presearch