Ponedeljek, 24. januar 2022, 18:54
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
27.6.2016

Vremenska napoved - 27. junij 2016

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2016 > junij > 27. 6. 2016
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 27. junij 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 27.6.2016Dopoldne bo v severni polovici države spremenljivo oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami in nevihtami, v južni polovici države pa bo v začetku v glavnem še brez padavin. Čez dan se bodo ob prehodu hladne fronte padavine z nevihtami razširile proti jugu in zvečer od severa postopno ponehale. Zapihal bo severovzhodnik, na Primorskem rahla do zmerna burja. Čez dan bodo najvišje temperature od 18 do 23, na Primorskem do 26 stopinj Celzija.


Jutri zjutraj bo po nekaterih nižinah megla. Čez dan bo večinoma jasno vreme. Zjutraj bodo najnižje temperature od 11 do 17, v alpskih dolinah približno 9, čez dan bodo najvišje temperature od 24 do 28 stopinj Celzija.

Opozorilo: Danes so ob prehodu hladne fronte krajevno možne močnejše nevihte.
V sredo bo jasno in še kakšno stopinjo topleje. V četrtek bo v začetku delno jasno. Čez dan bodo zlasti v severni polovici države možne popoldanske plohe.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 1. julij do 6. julija 2016

Od petka do srede bo nad našimi kraji in večjimi delom Evrope prevladovalo območje visokega zračnega tlaka. V višinah bo z vetrovi zahodni smeri dotekal topel zrak.

V petek bodo po nočnem prehodu vremenske motnje, zlasti v severni polovici države, možne krajevne plohe. Od sobote do srede bo večinoma jasno in v glavnem suho vreme. V severni polovici države se bo povečala verjetnost za razvoj popoldanskih neviht, drugje bo verjetnost nizka. V sredo čez dan nas bo od zahoda dosegla oslabljena vremenska motnja in prehodno povečala verjetnost za padavine in nevihte. Vsak dan bo topleje. Temperature bodo v glavnem med 25 in 30 stopinj Celzija.Sosednje pokrajine
Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami, deloma nevihtami, ki se bodo od severa razširile nad vse sosednje pokrajine. Padavine bodo do večera ponehale, najkasneje v krajih južno od nas. Delno se bo ranebo zjasnilo. V severnem delu Jadrana in Kvarnerju bo popoldne zapihala zmerna burja.
Jutri zjutraj bo po nekaterih nižinah megla. Čez dan bo jasno. V Alpah lahko nastanejo kratkotrajne plohe.


Gorski svet
Danes bo pretežno oblačno, občasno tudi megleno s krajevnimi padavinami, deloma nevihtami. Dopoldne bo pihal rahel jugozahodnik, popoldne pa zmeren severovzhodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 10, na višini 2500 metrov pa približno 5 stopinj Celzija.

Jutri bo jasno, čez dan bo nastala kopasta oblačnost. Pihal bo veter severnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 11, na višini 2500 metrov pa približno 5 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 27. junij:
27.6.1961
Nalivi v Zgornjem Posočju in Zgornjesavski dolini. V Logu pod Mangartom so zjutraj naslednjega dne izmerili 170 milimetrov, v Trenti 123 milimetrov, v Soči 112 milimetrov, na Kredarici 107 milimetrov in v Kranjski Gori 101 milimetrov padavin v enem dnevu.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Panorama Minmeoru | video