Ponedeljek, 24. januar 2022, 17:08
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
24.6.2016

Vremenska napoved - 24. junij 2016

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2016 > junij > 24. 6. 2016
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Petek, 24. junij 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 24.6.2016Popoldne bo pretežno jasno. Nastale bodo posamezne vročinske nevihte. Ponekod bo pihal veter vzhodnih smeri. Čez dan bodo najvišje temperature od 29 do 34 stopinj C
Jutri bo v začetku delno jasno, v osrednji in jugovzhodni Sloveniji pa bo nekoliko več oblačnosti, na Kočevskem ni izključena kakšna ploha ali nevihta že zjutraj. Sredi dneva in popoldne bo spremenljivo oblačno, nastajale bodo krajevne nevihte, ki bodo v začetku verjetnejše v zahodni polovici države, proti večeru pa na vzhodem delu Slovenije. Krajevno bodo možni močnejši nalivi in toča. Ob morju neviht ne pričakujemo. Zjutraj bodo najnižje temperature od 15 do 20, ob morju in na Goriškem približno 23, čez dan bodo najvišje temperature pa od 27 do 33 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V nedeljo bo še nekoliko več oblačnosti, zlasti sredi dneva in popoldne bodo nastajale krajevne nevihte. Vročina bo popuščala. Krajevne padavine, deloma nevihte se bodo nadaljevale v noč na ponedeljek. V ponedeljek bo pretežno oblačno. Zlasti dopoldne bodo občasno še krajevne padavine, deloma plohe, na Primorskem tudi posamezne nevihte. Ohladilo se bo, na Primorskem bo zapihala rahla burja..

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 28. junija do 3. julija 2016

V torek in sredo bo nad osrednjo Evropo šibko območje visokega zračnega tlaka, ki bo v lčetrtek oslabelo in srednjo Evropo ter naše kraje bo prešla hladna fronta. Za njo bo ponovno nastal šibak anticiklon.

V torek in sredo bo jasno in suho vreme, čez dan bodo najvišje temperature temperature bodo od 25 do 30 stopinj Celzija. V četrtek bo prehodno ponovno nekaj dežja z nevihtami, potem se do konca tedna obeta suho in jasno vreme. V četrtek in petek bo prehodno zopet malo hladneje, potem bo temperatura postopno ponovno dosegla 30 stopinj Celzija.


Sosednje pokrajine
Popoldne in zvečer bodo v sicer sončnem vremenu nastale posamezne vročinske nevihte, ki bodo verjetnejše vzhodno od Slovenije ter v Alpah. Vroče bo.
Jutri bo dopoldne jasno, popoldne pa spremenljivo oblačno s krajevnimi nevihtami.Ob morju bodo malo verjetne.


Gorski svet
Danes bo precej jasno, v vzhodnih Julijcih, Kamniško Savinjskih Alpah ter v Karavankah pa zmerno, občasno ponekod tudi pretežno oblačno. Popoldne in zvečer bo nekaj kopaste oblačnosti, nastale bodo posamezne vročinske nevihte. Pihal bo v glavnem šibak veter jugovzhodne smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 19, na višini 2500 metrov pa približno 12 stopinj Celzija.

Jutri bo v začetku delno jasno, zlasti v Kamniško Savinjskih Alpah pa bo že zjutraj več oblačnosti in nekateri vrhovi bodo lahko v oblakih. Sredi dneva in popoldne bo spremenljivo oblačno, vrhovi bodo občasno v oblakih. Nastajale bodo krajevne nevihte. Pihal bo rahel veter jugovzhodne do jugozahodne smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 18, na višini 2500 metrov pa približno 12 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 24. junij:
24.6.1962
Višek vročinskega vala, eden najtoplejših junijskih dni sredi prejšnjega stoletja. V Solkanu pri Novi Gorici so izmerili 34,3 stopinj C, v Črnomlju 34,0 stopinj C, v Tolminu 33,9 stopinj C, v Ljubljani 33,4 stopinj C, na Pragerskem 32,9 stopinj C, v Ilirski Bistrici 32,1 stopinj C, v Čepovanu 30,1 stopinj C ter na Pleši (Nanosu, 1258 m) 25,5 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Ericeira | panorama