Petek, 28. januar 2022, 04:02
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
2.6.2016

Vremenska napoved - 2. junij 2016

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2016 > junij > 2. 6. 2016
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Četrtek, 2. junij 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 2.6.2016Popoldne bo spremenljivo do pretežno oblačno. Pojavljale se bodo krajevne padavine, deloma plohe in posamezne nevihte. Ponekod bo pihal jugozahodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 17 do 24 stopinj Celzija.
Jutri bo v začetku delno jasno, zjutraj bo ponekod po nižinah kratkotrajna megla. Čez dan bo spremenljivo oblačno, zlasti sredi dneva in popoldne bodo nastajale krajevne plohe in nevihte. Ponekod bo pihal jugozahodnik. Zjutraj bodo najnižje temperature od 8 do 14, čez dan bodo najvišje temperature od 20 do 25 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V soboto in nedeljo se bo nadaljevalo nestalno vreme. V soboto bodo krajevne plohe in nevihte zlasti popoldne, v nedeljo pa lahko tudi prej.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 6. do 11. junija 2016

Od ponedeljka dalje bo nad večjim delom Evrope šibko območje visokega zračnega tlaka, ki bo v petek začel slabeti. V višinah bo nad nami v začetku še razmeroma vlažen zrak, sredi tedna pa bo začel od severa pritekati bolj suh zrak.

Do vključno srede bo spremenljivo oblačno, pojavljale se bodo krajevne plohe in nevihte. Čez dan bodo najvišje temperature od 20 do 26 stopinj Celzija. Od četrtka do sobote bo vreme bolj stabilno, popoldanske plohe bodo malo verjetne. Nekoliko topleje bo.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo spremenljivo oblačno. Pojavljale se bodo krajevne padavine, deloma nevihte. Manj oblačnosti bo v krajih vzhodno od nas, kjer bodo tudi krajevne plohe manj verjetne.
Jutri bo v začetku delno jasno, čez dan pa spremenljivo do pretežno oblačno. Zlasti sredi dneva in popoldne bodo krajevne padavine, deloma nevihte.


Gorski svet
Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno, vrhovi bodo občasno v oblakih. Pojavljale se bodo krajevne plohe. Nekaj manj oblačnosti bo dopoldne na Pohorju. Pihal bo rahel južni do jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 10, na višini 2500 metrov pa približno 3 stopinje Celzija.

Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno in občasno megleno, nekoliko manj oblačnosti bo zgodaj dopoldne. Zlasti sredi dneva in popoldne se bodo pojavljale krajevne plohe in nevihte. Pihal bo rahel veter zahodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 11, na višini 2500 metrov pa približno 4 stopinje Celzija.

Vremenski pojavi na dan 2. junij:
2.6.1956
Po neobičajno obilenem deževju so zjutraj na Štajerskem izmerili izjemno veliko, v nekaterih krajih rekordno 24-urno višino padavin. V Podolševi je padlo 145 milimetrov, v Šmartnem pri Slovenj Gradcu 141 milimetrov, v Motniku pod Menino planino 126 milimetrov, v Dolah pri Litiji 112 milimetrov in v Ljubnem ob Savinji 100 milimetrov padavin.

2.6.1977
Jutro je bilo med najhladnejšimi v mesecu juniju od leta 1950 dalje, v veliko krajih je bila slana. V Ambrusu na Dolenjskem se je ohladilo na minus 1,4 stopinj C, na Planini pod Golico je termometer pokazal minus 1,0 stopinj C, na Lipah na Ljubljanskem barju in v Šmartnem pri Slovenj Gradcu -0,9 stopinj C, na Letališču Brnik -0,8 stopinj C ter v Murski Soboti -0,1 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Ambon | alps bing