Petek, 28. januar 2022, 04:29
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
17.6.2016

Vremenska napoved - 17. junij 2016

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2016 > junij > 17. 6. 2016
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Petek, 17. junij 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 17.6.2016Danes bo v glavnem jasno, le v Posočju bo bolj oblačno s kakšno ploho ali nevihto. Pihal bo zmeren jugozahodni veter. Čez dan bodo najvišje temperature na severozahodu približno 20, drugje od 24 do 28 stopinj Celzija.
Jutri bo v glavnem jasno, popoldne bo v gorah nastala kakšna ploha ali nevihta. Zjutraj bodo najnižje temperature od 9 do 14, na Primorskem do 16, čez dan bodo najvišje temperature od 22 do 27 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V nedeljo se bo čez dan nebo pooblačilo, zlasti popoldne se bodo pojavljale krajevne plohe in posamezne nevihte.
V ponedeljek bo v glavnem oblačno, pogosto bo deževalo, vmes bodo tudi nevihte.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 21. do 26. junija 2016

Odcepljeno višinsko jedro hladnega zraka se bo najverjetneje zadrževalo nad zahodnim Sredozemljem. Ob koncu tedna pa bo preko slovenskih krajev znova potovala višinska dolina.

Večinoma bo jasno vreme, možnost popoldanskih ploh in neviht se bo znova povečala v drugi polovici prihodnjega tedna. Temperature bodo med 25 in 30 stopinj Celzija.


Sosednje pokrajine
Danes bo v Alpah spremenljivo oblačno, pojavljale se bodo plohe in nevihte, drugje bo v glavnem jasno. Pihal bo jugozahodnik, ob morju jugo.
Jutri bo v glavnem jasno, v Alpah spremenljivo oblačno, popoldne bo tam nastalo nekaj ploh in neviht.


Gorski svet
Danes bo v začetku oblačno in megleno s krajevimi padavinami, tudi nevihtami. V Julijcih bo tudi čez dan in popoldne še kakšna ploha ali tudi nevihta, drugje bo v glavnem jasno in brez padavin. Pihal bo v glavnem zmeren, v visokogorju v prvem delu dneva tudi močan južni do jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 11, na višini 2500 metrov pa približno 5 stopinj Celzija.

Jutri bo zjutraj v glavnem jasno, sredi dneva in popoldne pa spremenljivo oblačno, zlasti v Julijcih in Karavankah bo popoldne nastala kakšna ploha ali nevihta. Pihal bo v glavnem šibek veter jugozahodne smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 13, na višini 2500 metrov pa približno 6 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 17. junij:
17.6.1983
V nekaterih krajih v zahodni Sloveniji je bilo jutro zelo hladno, nekatere višje lege je pobelila slana. Od uradnih meteoroloških postaj je bilo pod 1000 m najhladneje v Babnem Polju z minus 1,0 stopinj C; na Rakitni in v Novi vasi na Blokah je termometer pokazal 0,5 °, v Ratečah 0,8 stopinj C, v Čepovanu 2,0 stopinj C in v Biljah pri Novi Gorici 3,8 stopinj C.

17.6.2010
Močno neurje s točo je približno 17. ure prizadelo širše območje Grosuplja. Toča je v nekaterih krajih dosegla velikost kokošjega jajca in povzročila veliko gmotno škodo. Na meteorološki postaji v Grosuplju so zabeležili preko 50 milimetrov padavin v 25 minutah.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Sidi Taibi | bivak