Nedelja, 23. januar 2022, 01:48
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
16.6.2016

Vremenska napoved - 16. junij 2016

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2016 > junij > 16. 6. 2016
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Četrtek, 16. junij 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 16.6.2016Danes bo v vzhodni Sloveniji jasno, drugje spremenljivo oblačno. Zlasti na zahodnem delu države in severozahodu države bodo občasne padavine, deloma plohe. Pihal bo jugozahodnik, ob morju jugo. Čez dan bodo najvišje temperature od 25 do 29, v severozahodnih krajih približno 20 stopinj Celzija.
Preko noči se bodo padavine z nevihtami na zahodnem delu države okrepile in prehodno zajele še južno in osrednjo Slovenijo. Zlasti v zahodni Sloveniji bodo krajevno možni močnejši nalivi in sunki vetra.
Jutri zjutraj ali zgodaj dopoldne bo dež ponehal. Čez dan bo v glavnem jasno, le v Posočju bolj oblačno s kakšno ploho. Pihal bo zmeren jugozahodni veter. Zjutraj bodo najnižje temperature od 14 do 19, v alpskih dolinah približno 12, čez dan bodo najvišje temperature od 24 do 28, v severozahodnih krajih približno 20 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V soboto bo jasno in suho vreme.
V nedeljo se bo čez dan nebo pooblačilo, pojavljale se bodo krajevne plohe in posamezne nevihte.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 20. do 25. junija 2016

V ponedeljek se bo jugozahodno od nas zadrževalo odcepljeno višinsko jedro hladnega zraka, ki se bo potem pomikalo proti severovzhodu. Njegova lega od torka do sobote ni zanesljiva.

V ponedeljek bo deževalo, vmes bodo tudi nevihte. Od torka do sobote bodo dnevi dokaj sončni, vendar čisto brez popoldanskih ploh in neviht ne bo šlo.
V ponedeljek bo nekoliko hladneje. Od torka do sobote bodo najvišje dnevne temperature med 25 in 30 stopinj Celzija.


Sosednje pokrajine
Danes bo v krajih zahodno od nas spremenljivo oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami. Drugje bo dokaj jasno in precej toplo z jugozahodnim vetrom, ob morju pa bo pihal jugo. Preko noči se bodo padavine z nevihtami v krajih zahodno od nas nekoliko okrepile in prehodno zajele še kraje severno od nas.
Jutri bo v krajih zahodno od nas spremenljivo oblačno, drugje pa v glavnem jasno. V hribovitem svetu Julijcev bo čez dan občasno še rahlo deževalo. Še bo pihal jugozahodnik, ob morju jugo.


Gorski svet
Danes bo v Julijcih in zahodnih Karavankah pretežno oblačno, občasno bodo krajevne padavine, ki bodo pogostejše v Posočju. Drugje bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, vrhovi bodo pogosto v oblakih. Pihal bo zmeren, v visokogorju tudi močan južni do jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 12, na višini 2500 metrov pa približno 7 stopinj Celzija.

Jutri bo v začetku oblačno in megleno s krajevimi padavinami ter tudi nevihtami. Čez dan bodo padavine v glavnem ponehale in ranebo zjasnilo se bo. V Julijcih bodo občasno krajevne padavine tudi popoldne. Pihal bo v glavnem zmeren, v visokogorju v prvem delu dneva tudi močan južni do jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 11, na višini 2500 metrov pa približno 5 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 16. junij:
16.6.1964
Na številnih meteoroloških postajah vzhodne Slovenije je bila izmerjena najvišja dnevna višina padavin v mesecu juniju od začetka meritev. V Sevnici je do 7. ure zjutraj padlo 132 milimetrov, na Vernici pod Uršljo goro 131 milimetrov, v Kostanjevici na Krki 122 milimetrov, v Svečini v Slovenskih goricah in na Lovrencu na Pohorju 106 milimetrov padavin.

16.6.2009
Noč s 15. na 16. mesec junij je bila v nekaterih krajih po nižinah zaradi vetra neobičajno topla; v Dobličah pri Črnomlju je bilo ob tretji uri zjutraj 26 stopinj C. Popoldne so severovzhodno in deloma severno Slovenijo močno prizadela neurja z nalivi, točo in močnim vetrom. Na samodejnih meteoroloških postajah Radenci in Murska Sobota so bili zabeleženi sunki vetra s hitrostjo do približno 100 km/h. V Veržeju so zjutraj naslednjega dne izmerili 57 milimetrov padavin v enem dnevu.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Velddrif | formenton