Sobota, 22. januar 2022, 23:58
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
15.6.2016

Vremenska napoved - 15. junij 2016

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2016 > junij > 15. 6. 2016
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 15. junij 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 15.6.2016Popoldne bo spremenljivo oblačno. Nastale bodo še krajevne plohe in kakšna nevihta. Ponekod bo pihal jugozahodni veter. Čez dan bodo najvišje temperature od 18 do 24 stopinj Celzija.
Jutri bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, zlasti v zahodni in severozahodni Sloveniji pa bo tudi pretežno oblačno in tam bodo občasne padavine, deloma plohe, pogostejše v Posočju. Pihal bo jugozahodnik, ob morju jugo. Zjutraj bodo najnižje temperature od 11 do 16, ob morju in na Goriškem približno 18, čez dan bodo najvišje temperature od 25 do 29 stopinj C, nekoliko hladneje pa bo v severozahodnih krajih.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V noči iz četrtka na petek se bodo padavine z nevihtami na zahodnem delu države ponovno nekoliko okrepile in prehodno zajele še južno in osrednjo Slovenijo.
V petek zjutraj ali zgodaj dopoldne bo dež ponehal. Čez dan bo v glavnem jasno, le v Posočju bolj oblačno s kakšno ploho. Še bo pihal jugozahodni veter. V soboto bo jasno in suho vreme.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 19. do 24. junija 2016

V nedeljo in ponedeljek se bo zahodno od nas zadrževalo odcepljeno višinsko jedro hladnega zraka, ki se bo potem pomikalo proti severovzhodu. Njegova lega od torka do petka pa ni zanesljiva.

V nedeljo se bo nebo pooblačilo, popoldne bodo Slovenijo zajele padavine in nevihte, ki se bodo v noči iz nedelje na ponedeljek okrepile in predvidoma ponehale v ponedeljek čez dan. Nestanovitno bo tudi vreme v preostanku prihodnjega tedna. Čeprav bodo dnevi dokaj sončni, pa brez popoldanskih ploh in neviht ne bo šlo. Večjih temperaturnih sprememb ne pričakujemo.


Sosednje pokrajine
Danes bo v začetku oblačno s padavinami in nevihtami, ki pa bodo čez dan od zahoda ponehale. Popoldne se bo delno ranebo zjasnilo, nastale bodo posamezne plohe. Pihati bo začel jugozahodnik.
Jutri bo v krajih zahodno od nas spremenljivo oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami. Drugje bo dokaj jasno in precej toplo z jugozahodnim vetrom, ob morju pa bo pihal jugo.


Gorski svet
Danes bo v začetku oblačno s padavinami, deloma nevihtami, snežilo bo nad približno 2600 m. Čez dan bodo padavien oslabele, oblačnost se bo trgala. nastajale bodo zlasti krajevne plohe, ki bodo pogostejše v Julijskih Alpah. Krepil se bo jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 10, na višini 2500 metrov pa približno 4 stopinje C.

Jutri bo v Julijcih in zahodnih Karavankah pretežno oblačno, občasno bodo krajevne padavine, ki bodo pogostejše v Posočju. Drugje bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, vrhovi bodo pogosto v oblakih. Pihal bo zmeren, v visokogorju tudi močan južni do jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 15, na višini 2500 metrov pa približno 10 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 15. junij:
15.6.1939
Do jutra je v veliko krajih na zahodnem delu države, jugu in v osrednjem delu Slovenije padlo preko 100 milimetrov padavin v 48 urah. V Ambrusu v Suhi krajini so ga namerili 175 milimetrov, v Sodražici pri Ribnici 172 milimetrov, na Rakitni 146 milimetrov, v Kočevski Reki 126 milimetrov, v Lučinah v Polhograjskih dolomitih 124 milimetrov in v Ljubljani 121 milimetrov.

15.6.1986
V nekaterih krajih na Štajerskem so po nočnih nalivih zjutraj izmerili zelo veliko 24 urno količino padavin. V Ribnici na Pohorju je padlo 104 milimetrov padavin, v Lokovini pri Velenju 85 milimetrov, v Vojniku in Gradišču pri Slovenj Gradcu so namerili 79 milimetrov in v Celju 71 milimetrov padavin.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Waiheke Isl. | hike