Nedelja, 23. januar 2022, 00:08
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
14.6.2016

Vremenska napoved - 14. junij 2016

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2016 > junij > 14. 6. 2016
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 14. junij 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 14.6.2016Popoldne bo spremenljivo do pretežno oblačno. Pojavljale se bodo krajevne plohe in posamezne nevihte.
Čez dan bodo najvišje temperature od 17 do 23 stopinj Celzija.
Preko noči se bodo padavine in nevihte v zahodnih krajih okrepile in do jutra razširile proti vzhodu. Krajevno so možni močnejši nalivi.
Jutri bo v začetku oblačno s padavinami, ki pa bodo do sredine dneva v glavnem ponehale. Popoldne se bo delno zjasnilo, zapihal bo jugozahodnik.
Zjutraj bodo najnižje temperature od 10 do 16, čez dan bodo najvišje temperature od 18 do 24 stopinj Celzija.

Opozorilo: V noči s torka na sredo so ob nevihtah zlasti na jugozahodnem delu države Slovenije možni močni krajevni nalivi. Na tem območju bodo lahko močneje narasli nekateri hudourniki.
V četrtek bo dokaj jasno in toplo. Pihal bo okrepljen jugozahodnik, ob morju jugo. Le v hribovitem svetu zahodne Slovenije bo več oblačnosti, tam bodo nastajale krajevne plohe.
V noči iz četrtka na petek se bodo padavine na zahodnem delu države ponovno nekoliko okrepile in prehodno zajele tudi južno in osrednjo Slovenijo.
V petek bo v glavnem jasno, le v Posočju bolj oblačno s kakšno ploho. Še bo pihal jugozahodni veter.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 18. do 23. junija 2016

V soboto bo proti našim krajem od jugozahoda še pritekal razmeroma topel in suh zrak, v nedeljo pa bomo že občutili vpliv višinskega jedra hladnega zraka, ki se bo v naši bližini zadrževalo tudi v prvi polovici prihodnjega tedna.

V soboto bo v glavnem jasno s temperaturami malo nad 25 stopinj Celzija. V nedeljo se bo nebo pooblačilo, popoldne bodo Slovenijo zajele padavine in nevihte, ki se bodo v noči iz nedelje na ponedeljek še okrepile. Nestanoviten bo tudi začetek prihodnjega tedna. Čeprav bodo dnevi dokaj sončni, pa brez popoldanskih ploh in neviht ne bo šlo.


Sosednje pokrajine
Danes bo spremenljivo oblačno, čez dan bodo nastajale krajevne plohe in nevihte.
Jutri bo v začetku oblačno s padavinami in nevihtami, ki pa bodo čez dan od zahoda ponehale. Popoldne se bo delno ranebo zjasnilo. Pihati bo začel jugozahodnik.


Gorski svet
Danes bo v začetku delno jasno, čez dan pa pretežno oblačno in občasno megleno s krajevnimi padavinami, deloma plohami in posameznimi nevihtami. Pihal bo razmeroma šibak jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 10, na višini 2500 metrov pa približno 4 stopinje C.

Jutri bo v začetku oblačno s padavinami in nevihtami, snežilo bo nad približno 2500 m. Čez dan se bo delno zjasnilo, vendar bo še možna kakšna ploha. Krepil se bo jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 10, na višini 2500 metrov pa približno 3 stopinje Celzija.

Vremenski pojavi na dan 14. junij:
14.6.1980
Višek kratkotrajnega vročinskega vala. Na Letališču Brnik se je ob sončnem vremenu ogrelo na 32,7 stopinj C, v Mozirju so izmerili 32,5 stopinj C, v Radljah ob Dravi 32,1 stopinj C, v Ljubljani 31,9 stopinj C in v Slovenskih Konjicah 31,6 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Ganwoldo | izlet