Nedelja, 23. januar 2022, 00:16
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
13.6.2016

Vremenska napoved - 13. junij 2016

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2016 > junij > 13. 6. 2016
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 13. junij 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 13.6.2016Popoldne bo ob morju jasno, drugje spremenljivo do pretežno oblačno. Nastale bodo krajevne plohe in posamezne nevihte. Čez dan bodo najvišje temperature od 18 do 24 stopinj Celzija.
Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno. Še se bodo pojavljale krajevne padavine, deloma plohe in posamezne nevihte. Zjutraj bodo najnižje temperature od 10 do 16, čez dan bodo najvišje temperature od 16 do 23 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V sredo bo v začetku pretežno oblačno s krajevnimi padavinami, ki bodo pogostejše v zahodni Sloveniji. Popoldne se bo v osrednjih in vzhodnih krajih delno zjasnilo, zapihal bo jugozahodnik.
V četrtek bo v glavnem jasno in toplo, pihal bo okrepljen jugozahodnik. Le v hribovitem svetu zahodne Slovenije bo več oblačnosti, tam bodo krajevne plohe.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 17. do 22. junija 2016

V noči iz četrtka na petek nas bo prešla vremenska fronta, potem pa se bo nad zahodno in srednjo Evropo nekilko okrepilo območje visokega zračnega tlaka. Višinsko jedro hladnega zraka utegne vplivati na vreme pri nas v ponedeljek.

V noči iz četrtka na petek se bodo padavine, zlasti nevihte, iznad severozahodnih krajev razširile na večji del Slovenije. V petek in soboto bo v glavnem jasno, nekoliko več oblačnosti bo v hribih zahodne Slovenije. V nedeljo popoldne in v ponedeljek se bo verjetnost za padavine prehodno povečala, v torek in sredo pa znova zmanjšala. V začetku novega tedna bodo najvišje dnevne temperature malo nad 25 stopinj Celzija.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo ob Jadranu v glavnem jasno. Drugje bo spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami.
Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi padavinami, deloma plohami in nevihtami.


Gorski svet
Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno, občasno ponekod megleno. Zlasti sredi dneva in popoldne bodo krajevne plohe, lahko tudi kakšna nevihta. Pihal bo v glavnem šibak veter severnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 11, na višini 2500 metrov pa približno 4 stopinje Celzija.

Jutri bo pretežno oblačno in občasno megleno s krajevnimi padavinami, deloma plohami in posameznimi nevihtami. Pihal bo rahel jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 10, na višini 2500 metrov pa približno 3 stopinje Celzija.

Vremenski pojavi na dan 13. junij:
13.6.1985
Okoli 20.30 je močno neurje zajelo območje Logatca. Močan veter, najverjetneje tornado, je v ozkem pasu poškodoval preko 40 hiš.

13.6.2003
Najtoplejši junijski dan v nekaterih krajih v zahodni Sloveniji. Na Slapu pri Vipavi je maksimalni termometer pokazal 37,0 stopinj C, v Godnjah na Krasu je bilo 35,5 stopinj C in v Postojni 33,8 stopinj C. Na Vojskem nad Idrijo, 1067 m visoko, se je ogrelo do rekordnih 28,6 stopinj C, neobičajno toplo je bilo tudi na Krvavcu (1740 m) s 25,5 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Weizhoudao | marmolada bing