Nedelja, 23. januar 2022, 00:21
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
12.6.2016

Vremenska napoved - 12. junij 2016

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2016 > junij > 12. 6. 2016
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Nedelja, 12. junij 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 12.6.2016Popoldne bo pretežno oblačno. Občasno bodo še krajevne padavine, deloma plohe in zlasti v zahodni in južni Sloveniji tudi kakšna nevihta. Čez dan bodo najvišje temperature od 17 do 21, na Primorskem približno 23 stopinj Celzija.

Jutri bo ob morju deloma jasno, drugje spremenljivo do pretežno oblačno. Zlasti sredi dneva in popoldne bodo nastajale krajevne plohe in posamezne nevihte. Jutranje temperature bodo od 9 do 14, čez dan bodo najvišje temperature od 18 do 24 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V torek in v sredo dopoldne bo še nestanovitno vreme, v sredo popoldne pa bodo sončna obdobja že nekoliko daljša in pogostejša.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 16. do 21. junija 2016

V sredo bo iznad severne Afrike prek Sredozemlja proti Balkanu začel pritekati topel subtropski zrak. V drugi polovici tedna bo preplavil najprej jugovzhod, potem tudi vzhod Evrope. Istočasno bo zahodna Evropa pod vplivom hladnega in vlažnega atlantskega zraka. Meja med obema zračnima masama bo potekala prek območja Alp.


V četrtek bo ob jugozahodnem vetru zelo toplo, v vzhodni Sloveniji do približno 30 stopinj C, le na severozahodu države niso izključene občasne padavine. Od petka naprej kaže na dokaj toplo vreme s temperaturami približno ali tudi nad 25 stopinj, vendar vročinski val bo verjetno ostal jugovzhodno od nas. Povsem brez krajevnih ploh in neviht pa najbrž ne bo šlo.


Sosednje pokrajine
Pretežno oblačno bo, občasno bodo še padavine, deloma plohe, zlasti ob Jadranu tudi nevihte.
Jutri bo ob severnem delu Jadrana deloma jasno, drugje bo še pretežno oblačno s krajevnimi padavinami.


Gorski svet
Danes bo oblačno in megleno, občasno bodo padavine, zlasti v Posočju in na območju Snežnika lahko tudi nevihte. Veter bo v glavnem šibak, obračal se bo na vzhodne smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 9, na višini 2500 metrov pa približno 3 stopinje Celzija.

Jutri bo pretežno oblačno, nastajale bodo krajevne plohe, lahko tudi kakšna nevihta. Pihal bo v glavnem šibak veter severnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 9, na višini 2500 metrov pa približno 3 stopinje Celzija.

Vremenski pojavi na dan 12. junij:
12.6.2003
Drugi v nizu treh zaporednih zelo vročih dni. V Biljah pri Novi Gorici so izmerili 37,0 stopinj C, v Metliki se je živo srebro povzpelo na 35,8 stopinj C, na Bizeljskem na 35,6 stopinj C, na Letališču Portorož na 35,0 stopinj C in v Murski Soboti na 34,2 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Nioumachoua | detail bing