Ponedeljek, 24. januar 2022, 17:29
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
11.6.2016

Vremenska napoved - 11. junij 2016

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2016 > junij > 11. 6. 2016
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sobota, 11. junij 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 11.6.2016Popoldne bo oblačno, v začetku v vzhodni Sloveniji še delno jasno. Padavine, deloma nevihte bodo od zahoda zajele večji del Slovenije. Pihal bo jugozahodnik, ob morju jugo. Temperature bodo v severozahodni Sloveniji približno 16, drugje od 20 do 25 stopinj Celzija.
Jutri bo pretežno oblačno, občasno bodo padavine, deloma plohe in zlasti v zahodni in južni Sloveniji tudi nevihte s krajevno močnejšimi nalivi. Zjutraj bodo najnižje temperature od 10 do 15, ob morju 18, čez dan bodo najvišje temperature od 16 do 21, na Primorskem do 23 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V ponedeljek in torek bo še spremenljivo vreme z občasnimi padavinami, deloma plohami in posameznimi nevihtami.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 15. do 20. junija 2016

V sredo se bo veter nad nami obračal na jugozahodno smer in se v četrtek še okrepil. Pritekal bo toplejši zrak. Razvoj vremena po petku pa je še negotov.

V sredo bo dopoldne dokaj jasno, popoldne pa se bodo znova pojavljale krajevne plohe. V četrtek bo ob jugozahodnem vetru zelo toplo, v vzhodni Sloveniji približno 30 stopinj C, na zahodnem delu države pa niso izključene padavine. Od petka do ponedeljka bo najverjetneje več sonca, čez dan bodo najvišje temperature temperature bodo malo nad 25 stopinj C, čisto brez krajevnih padavin pa verjetno ne bo šlo.


Sosednje pokrajine
Danes bo v glavnem oblačno, le vzhodno od Slovenije v začetku še delno jasno. Do večera bodo plohe in nevihte od zahoda zajele večino sosednjih pokrajin. Na severnem delu Jadrana bo pihal jugo.
Jutri bo pretežno oblačno, občasno bodo še padavine, deloma plohe in nevihte. V Istri in Kvarnerju bodo možne tudi močnejše nevihte.


Gorski svet
Danes bo v začetku ponekod še delno jasno, čez dan pa vse bolj oblačno in megleno. V zahodnih Julijcih bodo že zjutraj krajevne padavine, ki bodo tekom dneva postopno zajele celoten gorski svet. Vmes bodo tudi nevihte. Pihal bo zmeren jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 11, na višini 2500 metrov pa približno 5 stopinj Celzija.

Jutri bo oblačno in megleno, občasno bodo padavine, zlasti v Posočju in na območju Snežnika tudi nevihte. Veter bo v glavnem šibak, obračal se bo na vzhodne smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 9, na višini 2500 metrov pa približno 3 stopinje Celzija.

Vremenski pojavi na dan 11. junij:
11.6.2003
Huda vročina z rekordnimi junijskimi temperaturami na nekaterih meteoroloških postajah, predvsem na Gorenjskem. Najvišja temperatura, 36,1 stopinj C, je bila izmerjena v Metliki. V Ljubljani in Biljah pri Novi Gorici je bilo 35,6 stopinj C, v Lendavi 35,5 stopinj C, v Mariboru 35,4 stopinj C in v Lescah 33,0 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Edderfugle | flickr hike