Nedelja, 23. januar 2022, 00:33
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
10.6.2016

Vremenska napoved - 10. junij 2016

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2016 > junij > 10. 6. 2016
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Petek, 10. junij 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 10.6.2016Rahel dež bo ponehal tudi na vzhodem delu Slovenije. Od severozahoda se bo delno ranebo zjasnilo. Zlasti v hribovitem svetu bodo popoldne še nastale posamezne plohe. Čez dan bodo najvišje temperature od 22 do 26 stopinj Celzija.
Jutri bo oblačno. Padavine se bodo dopoldne najprej začele pojavljati v zahodni in južni Sloveniji, popoldne pa se bodo krepile in postopno zajele večji del države. Vmes bodo tudi nevihte. Zapihal bo jugozahodni veter. Zjutraj bodo najnižje temperature od 10 do 15, na Primorskem do 17, čez dan bodo najvišje temperature od 20 do 25 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V nedeljo in ponedeljek bo še oblačno z občasnimi padavinami, deloma nevihtami.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 14. do 19. junija 2016

V prihodnjem tednu bo nad večjim delom Evrope še vztrajala višinska dolina z razmeroma hladnim zrakom v višinah, nad osrednjo Evropo bo šibko območje nizkega zračnega tlaka.

Nadaljevalo se bo nestanovitno vreme. Dopoldnevi bodo deloma sončni, zlasti popoldne pa bodo krajevne plohe in nevihte.


Sosednje pokrajine
V krajih zahodno in severno od nas se bo dopoldne postopno delno zjasnilo, v krajih vzhodno in južno od nas bo še rahlo deževalo. Popoldne bo povsod več sonca, ponekod bodo plohe.
Jutri bo v glavnem oblačno. Zlasti popoldne in zvečer bodo plohe in nevihte zajele večino sosednjih pokrajin.


Gorski svet
Danes bo v začetku oblačno s padavinami. Čez dan se bo prehodno delno zjasnilo, vendar bo okrog vrhov hitro nastala kopasta oblačnost. Popoldne bo možna kakšna ploha. Pihal bo v glavnem šibak veter južne do jugovzhodne smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 9, na višini 2500 metrov pa približno 3 stopinje Celzija.

Jutri bo oblačno. V gorah zahodne Slovenije se bodo že dopoldne začele pojavljati padavine, popoldne se bodo plohe in nevihte pojavljale tudi drugje. Občasno bo v nekaterih krajih tudi megleno. Pihal bo zmeren jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 11, na višini 2500 metrov pa približno 4 stopinje Celzija.

Vremenski pojavi na dan 10. junij:
10.6.1974
Najkasnejše sneženje na uradni opazovalni meteorološki postaji pod 500 m nadmorske višine v zadnjih desetletjih (Nomenj v Bohinjski dolini). Ob nočni ohladitvi se je meja sneženja v veliko krajih spustila pod 1000 m, za krajši čas je snežilo tudi v Bohinjski dolini. V Ratečah so zjutraj izmerili 1 centimetrov, v Podolševi na Koroškem pa 15 centimetrov snega. Do jutra naslednjega dne je pri Domu na Komni zapadlo 25 centimetrov, na Krvavcu 15 centimetrov ter na Gorjušah v Bohinju 10 centimetrov snega.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Panorama La Rochelle | pot