Nedelja, 23. januar 2022, 00:04
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
8.5.2016

Vremenska napoved - 8. maj 2016

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2016 > maj > 8. 5. 2016
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Nedelja, 8. maj 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 8.5.2016Popoldne bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Nastajale bodo plohe in posamezne nevihte. Čez dan bodo najvišje temperature od 18 do 24 stopinj Celzija.
Jutri bo deloma jasno s spremenljivo oblačnostjo. Popoldne bodo posamezne plohe. Ponekod bo zapihal jugozahodnik. Zjutraj bodo najnižje temperature od 4 do 11, čez dan bodo najvišje temperature od 19 do 24 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V torek in sredo bo zmerno do pretežno oblačno, občasno bo rahlo deževalo.


OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 12. do 17. maja 2016

Obsežno ciklonsko območje bo v drugi polovici tedna potovalo preko jugozahodne Evrope, Alp in srednje Evrope do zahodne Rusije in Skandinavije. Z jugozahodnimi vetrovi bo nad naše kraje dotekal bolj vlažen zrak. V začetku naslednjega tedna se bo od zahoda nad Alpe širilo območje visokega zračnega tlaka.

V četrtek bo oblačno in deževno. Od petka do nedelje bo vreme še zelo nestanovitno s krajevnimi padavinami, deloma plohami ali nevihtami. V začetku prihodnjega tedna se bo verjetnost padavin nekoliko zmanjšala.


Sosednje pokrajine
Danes bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Sredi dneva in popoldne bodo nastajale posamezne plohe ali nevihte.
Jutri bo v začetku jasno, popoldne bo od zahoda več oblačnosti. Možne bodo posamezne plohe.


Gorski svet
Danes zjutraj bo pretežno jasno. Sredi dneva in popoldne bo nastajala kopasta oblačnost. Pojavljale se bodo plohe in posamezne nevihte. Nekateri vrhovi bodo občasno v oblakih. Pihal bo rahel veter severnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 8, na višini 2500 metrov pa približno 0 stopinj Celzija.

Jutri dopoldne bo delno jasno, čez dan pa spremenljivo oblačno. Možne bodo posamezne plohe. Pihal bo rahel jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 10, na višini 2500 metrov pa približno 1 stopinje Celzija.

Vremenski pojavi na dan 8. maj:
8.5.1957
V veliko krajih je bilo jutro najhladnejše v mesecu maju po letu 1950, višjeležeče kraje je prekrivala snežna odeja. V Novi vas na Blokah so izmerili minus 13,6 stopinj C, v Kočevju je termometer pokazal minus 6,9, v Šmartnem pri Slovenj Gradcu minus 5,0 stopinj C, v Novem mestu minus 4,7 stopinj C ter v Bovcu minus 2,8 stopinj C.

8.5.2003
Tretji dan zelo zgodnjega vročinskega vala se je v nekaterih krajih ponovno ogrelo do približno 32 stopinj C. Na Bizeljskem so izmerili 33,0 stopinj C, v Dobličah pri Črnomlju 32,5 stopinj C, v Lendavi 32,0 stopinj C in v Celju 31,8 stopinj C. Vroče je bil tudi na Gorenjskem in Kočevskem, saj se je v Kočevju živo srebro ustavilo pri 31,0 stopinj C, v Preddvoru na Gorenjskem pa pri 30,5 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Brindisi | hochfeiler