Petek, 28. januar 2022, 02:53
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
4.5.2016

Vremenska napoved - 4. maj 2016

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2016 > maj > 4. 5. 2016
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 4. maj 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 4.5.2016Danes bo na zahodnem delu države zmerno, drugje pretežno oblačno. Zlasti ponekod v vzhodnih in južnih krajih bo občasno rahlo deževalo. Količina dežja bo majhna. Pihal bo veter severnih smeri.
Čez dan bodo najvišje temperature od 14 do 19, na Primorskem približno 21 stopinj Celzija.
Jutri bo v začetku precej oblačno s kakšno kapljo dežja, čez dan se bo delno zjasnilo. Popoldne bodo možne posamezne plohe. Ponekod bo še pihal severovzhodnik, ki pa bo slabel.
Zjutraj bodo najnižje temperature od 4 do 9, na Primorskem približno 11, čez dan bodo najvišje temperature od 16 do 22 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V petek in soboto bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Zlasti popoldne bodo nastale kratkotrajne plohe, lahko tudi kakšna nevihta.


OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 8. do 13. maja 2016

Območje visokega zračnega tlaka se bo iznad srednje umaknilo proti severni Evropi in postopno slabelo. Nad jugozahodno Evropo in zahodnim Sredozemljem se bo poglabljalo obširno ciklonsko območje, ki se bo sredi tedna pomaknilo proti severovzhodu. Nad našimi kraji bodo prevladovali jugozahodni vetrovi, z njimi bo k nam pritekal razmeroma topel, vendar postopno tudi bolj vlažen zrak.

Do začetka prihodnjega tedna kaže na razmeroma jasno vreme s kakšno popoldansko ploho ali nevihto, proti sredini tedna pa se bo verjetnost padavin že povečala. V četrtek in petek bo predvidoma prevladovalo oblačno in občasno deževno vreme.


Sosednje pokrajine
V krajih zahodno od nas bo deloma jasno, drugje bo pretežno oblačno. Zlasti na zahodnem delu države Madžarske in na severnem delu države Hrvaške bo občasno rahlo deževalo.
Jutri bo v začetku pretežno oblačno z nekaj dežja, tekom dneva pa se bo delno ranebo zjasnilo. Popoldne bo možna kakšna ploha.


Gorski svet
Danes bo zmerno do pretežno oblačno, manj oblačnosti bo v zahodnih Karavankah ter v Julijskih Alpah. Zlasti v vzhodnih Karavankah in na Pohorju bodo občasno manjše padavine. Snežilo bo nad približno 1400 m nad morjem. Pihal bo v glavnem zmeren severnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura od 2 do 5, na višini 2500 metrov pa približno -2 stopinji Celzija.

Jutri bo v prvem delu dneva oblačno z rahlimi padavinami, snežilo bo nad približno 1800 metri. Popoldne se bodo oblaki trgali. Pihal bo severovzhodnik, ki bo počasi slabel. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 5, na višini 2500 metrov pa približno 0 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 4. maj:
4.5.1979
Višjeležeče kraje v severni Sloveniji je po drugem obilnem sneženju v mesecu maju prekrivala debela snežna odeja. Na Strojni na Koroške (940 m) so zjutraj izmerili 62 centimetrov, na Zgornjem Jezerskem (894 m) in v Ratečah (864 m) 40 centimetrov in v Logarski Dolini (730 m) 29 centimetrov visoko snežno odejo. Na Kredarici (2514 m) je bilo snega 603 centimetrov.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Curacao | hike bing