Nedelja, 23. januar 2022, 01:23
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
30.5.2016

Vremenska napoved - 30. maj 2016

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2016 > maj > 30. 5. 2016
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 30. maj 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 30.5.2016Danes bo v vzhodni Sloveniji deloma jasno s kakšno ploho. Drugje bo spremenljivo oblačno z občasnimi krajevnimi plohami, zlasti popoldne tudi posameznimi nevihtami. Pihal bo jugozahodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 20 do 25 stopinj Celzija.
Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Zlasti v popoldanskem času bodo nastajale krajevne plohe in nevihte. Zjutraj bodo najnižje temperature od 9 do 16, čez dan bodo najvišje temperature od 19 do 23, na vzhodnem delu države do 25 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
Tudi v sredo in četrtek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. V sredo bodo plohe in nevihte zlasti na zahodnih in osrednjih krajih, v četrtek pa tudi drugje. Jugozahodni veter bo v četrtek oslabel.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 3. do 8. junija 2016

Evropa bo v višinah v glavnem preplavljena z razmeroma vlažnim atlantskim zrakom. V spodnjih plasteh ozračja bo polje enakomernega zračnega tlaka..

Dopoldnevi bodo v Sloveniji deloma sončni, sredi dneva in popoldne pa bo zaradi močnega junijskega sonca nastajala kopasta oblačnost in tudi krajevne plohe ali nevihte. Čez dan bodo najvišje temperature v glavnem približno 25 stopinj Celzija.


Sosednje pokrajine
Danes bo spremenljivo oblačno.V krajih vzhodno in južno od nas bo več sonca, drugje bodo nastajale krajevne plohe in nevihte. Pihal bo jugozahodnik.
Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Zlasti v Alpah se bodo pojavljale plohe in nevihte. Še bo pihal jugozahodni veter.


Gorski svet
Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno, nastajale bodo krajevne plohe in nevihte, nekateri vrhovi bodo občasno v oblakih. Pihal bo zmeren jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 10, na višini 2500 metrov pa približno 4 stopinje Celzija.

Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno, nastajale bodo krajevne plohe in nevihte, ki bodo pogostejše na območju Julijcev. Nekateri vrhovi bodo občasno v oblakih. Pihal bo zmeren jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 9, na višini 2500 metrov pa približno 3 stopinje Celzija.

Vremenski pojavi na dan 30. maj:
30.5.2005
Na nekaterih meteoroloških postajah je bila izmerjena najvišja majska temperatura. Na Bizeljskem se je segrelo do 33,2 stopinj C, v Slovenskih Konjicah do 32,5 stopinj C, v Ratečah 29,5 stopinj C in na Lisci 26,8 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Valentia Is | abc hiker