Nedelja, 23. januar 2022, 00:07
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
3.5.2016

Vremenska napoved - 3. maj 2016

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2016 > maj > 3. 5. 2016
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 3. maj 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 3.5.2016Popoldne bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, nastale bodo krajevne plohe. Ponekod bo še pihal veter severnih smeri. Čez dan bodo najvišje temperature od 16 do 22 stopinj C, na Goriškem lahko tudi kakšno stopinjo več.
Preko noči se bo v vzhodni in osrednji Sloveniji nebo pooblačilo, na vzhodnem delu države bo začelo rahlo deževati. Zjutraj bodo najnižje temperature od 6 do 11, v Gornjesavski dolini približno 3 stopinje Celzija.
Jutri bo zmerno do pretežno oblačno. Bolj oblačno bo v vzhodni in osrednji Sloveniji, zlasti ponekod v vzhodnih in deloma južnih krajih bo občasno rahlo deževalo. Količina dežja bo majhna. Pihal bo severni do severovzhodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 14 do 18, na Primorskem do približno 21 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V četrtek in petek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Zlasti popoldne bodo nastajale kratkotrajne plohe, v petek lahko tudi kakšna nevihta. Postopno bo nekoliko topleje. Severni veter bo vse šibkejši.


OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 7. do 12. maja 2016

Območje visokega zračnega tlaka nad srednjo in severno Evropo bo postopno slabelo, nad zahodno in jugozahodno Evropo pa se bo poglabljalo obširno ciklonsko območje, ki se bo predvidoma v sredo začelo pomikati proti srednji Evropi. Do nedelje bo na vreme pri nas vplivalo višinsko jedro hladnega zraka, ki se bo zadrževalo nad vzhodnim Balkanom in Ukrajino, potem pa bomo prišli bolj pod vpliv vremenskih procesov, ki bodo nastajali zahodno od nas. Nad naše kraje bo postopno dotekal toplejši zrak.

Do začetka prihodnjega tedna kaže na razmeroma jasno vreme, vendar popoldne bodo zlasti v soboto in nedeljo nastajale krajevne plohe, lahko tudi posamezne nevihte. V začetku prihodnjega tedna bo postopno postalo bolj oblačno in padavine bodo verjetnejše. Ni pa videti, da bi se kaj hladilo..


Sosednje pokrajine
Danes bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, vzhodno od Slovenije tudi pretežno oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami. Popoldne bodo tudi drugje posamezne plohe. Burja ob Jadranu bo slabela.
Jutri bo ponovno bolj oblačno, zlasti vzhodno od Slovenije bo občasno rahlo deževalo. Občasno bo bolj jasno v sosednji Italiji ter ob Jadranu, kjer bo še pihala burja.


Gorski svet
Danes bo spremenljivo oblačno, občasno bodo še krajevne plohe. Pihal bo severni do severovzhodnik, ki bo v začetku nekoliko okrepljen, vendar bo čez dan slabel. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 7, na višini 2500 metrov pa približno -1 stopinje Celzija.

Jutri bo zmerno do pretežno oblačno, manj oblačnosti bo v zahodnih Karavankah ter v zahodnih Julijskih Alpah. Zlasti v vzhodnih Karavankah in na Pohorju bodo občasno manjše padavine. Pihal bo v glavnem zmeren severni do severovzhodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 3, na višini 2500 metrov pa približno -3 stopinje Celzija.

Vremenski pojavi na dan 3. maj:
3.5.1979
Predvsem v Posočju, Bohinju in v Kamniško-Savinjskih Alpah je do jutra v enem dnevu padla neobičajno velika količina padavin, v veliko krajih je tudi obilno snežilo. V Lepeni so namerili 306 milimetrov, v Plužni pri Bovcu 294 milimetrov, v Ukancu v Bohinju 279 milimetrov, na Zgornjem Jezerskem 125 milimetrov in na Podolševi v Karavankah 123 milimetrov padavin.

3.5.1985
Po močni ohladitvi in nočnem sneženju so zjutraj v nekaterih višjeležečih krajih izmerili največjo majsko višino snega od začetka meritev. V Jeronimu (750 m) nad Nazarjami je snežna odeja segala 42 centimetrov visoko, v Ratečah (864 m) je bilo snega 40 centimetrov, v Šentjoštu nad Horjulom (590 m) 33 centimetrov, na Žusmu (623 m) na Kozjanskem 22 centimetrov, na Plešivici (360 m) na Ljubljanskem barju 16 centimetrov in v Velenju (410 m) 12 centimetrov.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Collingwood | abc hiker