Nedelja, 23. januar 2022, 00:23
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
29.5.2016

Vremenska napoved - 29. maj 2016

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2016 > maj > 29. 5. 2016
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Nedelja, 29. maj 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 29.5.2016Popoldne in zvečer bo spremenljivo oblačno. Plohe in nevihte bodo najprej zajele zahodne kraje, potem pa se bodo širile proti vzhodu. Pihal bo jugozahodnik, ob morju jugo. Čez dan bodo najvišje temperature od 22 do 27, na vzhodnem delu države do 30 stopinj Celzija.
Preko noči bodo padavine v glavnem ponehale, le v hribovitem svetu zahodne Slovenije bo še nekaj ploh ali neviht.
Jutri bo v vzhodni Sloveniji deloma jasno s kakšno ploho. Drugje bo spremenljivo oblačno z občasnimi krajevnimi plohami, zlasti popoldne tudi posameznimi nevihtami. Še bo pihal jugozahodnik. Zjutraj bodo najnižje temperature od 11 do 17, čez dan bodo najvišje temperature od 20 do 25 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V torek in sredo bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Zlasti v popoldanskem času bodo nastajale krajevne plohe in nevihte, ki bodo pogostejše v zahodni Sloveniji. Še bo pihal zahodni do jugozahodnik.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 2. do 7. junija 2016

Evropa bo v višinah v glavnem preplavljena z razmeroma vlažnim atlantskim zrakom. Zračni tlak v srednji Evropi in na območju Alp bo postopno naraščal.

Dopoldnevi bodo v Sloveniji dokaj sončni, sredi dneva in popoldne pa bo zaradi močnega junijskega sonca nastajala kopasta oblačnost in tudi krajevne plohe ali nevihte. Čez dan bodo najvišje temperature v glavnem približno 25 stopinj Celzija.


Sosednje pokrajine
Danes bo vzhodno od Slovenije v glavnem jasno, v krajih zahodno in severno od nas se bodo popoldne in zvečer začele pojavljati plohe in nevihte.
Jutri bo spremenljivo oblačno.Vzhodno od Slovenije bo več sonca, drugje bodo nastajale krajevne plohe in nevihte. Pihal bo jugozahodnik.


Gorski svet
Danes bo dopoldne še delno jasno. Sredi dneva in popoldne se bodo razvili kopasti oblaki, popoldne in zvečer se bodo vse pogosteje pojavljale plohe in nevihte. Nekateri vrhovi bodo v oblakih. Pihal bo zmeren jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 12, na višini 2500 metrov pa približno 6 stopinjj C.

Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno, nastajale bodo krajevne plohe in nevihte, ki bodo pogostejše na območju Julijcev. Pihal bo zmeren jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 10, na višini 2500 metrov pa približno 4 stopinje Celzija.

Vremenski pojavi na dan 29. maj:
29.5.1986
Predvsem na Goriškem in Logaškem je v silovitih nalivih padlo veliko dežja. V Novi Gorici so izmerili 21 milimetrov v 10 minutah in naslednji dan 109 milimetrov v enem dnevu; na Hrušici pri Colu in Logatcu je padlo 140 milimetrov ter na Vrhniki 101 milimetrov padavin v enem dnevu.

29.5.2008
Na Primorskem je bilo čez dan neobičajno vroče za mesec maj. Na Letališču Portorož so izmerili 33,2 stopinj C, v Biljah pri Novi Gorici 32,7 stopinj C, v Godnjah na Krasu 32,0 stopinj C, v Ilirski Bistrici 31,1 stopinj C in v Bovcu 30,8 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Hahaia | dolomites bing