Nedelja, 23. januar 2022, 00:41
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
25.5.2016

Vremenska napoved - 25. maj 2016

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2016 > maj > 25. 5. 2016
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 25. maj 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 25.5.2016Popoldne bo jasno, zlasti v severovzhodni Sloveniji lahko nastane kakšna ploha ali nevihta. Čez dan bodo najvišje temperature od 21 do 25 stopinj Celzija.
Jutri bo jasno, sredi dneva in popoldne pa bo v notranjosti Slovenije več spremenljive kopaste oblačnosti, nastale bodo krajevne plohe ali nevihte. Zjutraj bodo najnižje temperature od 6 do 13, čez dan bodo najvišje temperature pa od 23 do 27 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V petek in soboto bo v glavnem jasno, v soboto popoldne bodo zlasti v severni Sloveniji nastale krajevne plohe ali nevihte. Še nekoliko topleje bo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 29. maja do 3. junija 2016

V nedeljo bo med Beneluxom in vzhodnimi Alpami nastal ciklon, ki se bo v ponedeljek umikal proti vzhodu. V noči iz nedelje na ponedeljek bo naše kraje prešla neizrazita hladna fronta. Do petka bomo potem ostali pod vplivom razmeroma vlažnega jugozahodni veterain zahodni vetera, zato bo zračna masa nestabilna. Tudi polje zračnega tlaka se ne bo okrepilo.

V nedeljo bo dopoldne jasno in toplo, popoldne bodo zlasti v zahodni Sloveniji krajevne plohe in nevihte. Pihal bo jugozahodnik. Najvišje temperature bodo še do 29 stopinj Celzija. Od ponedejka do petka pa bo spremenljivo oblačno, vsak dan bodo krajevne padavine, deloma plohe in posamezne nevihte. Nekoliko ohladilo se bo.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo jasno. V Alpah bodo posamezne plohe ali nevihte.
Jutri bo v začetku pretežno jasno, popoldne pa, razen ob Jadranu in v Furlanski nižini, delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, nastale bodo krajevne plohe ali nevihte.


Gorski svet
Danes zjutraj bo ponekod še zmerno do pretežno oblačno, vendar se bo nebo zjasnilo. Dopoldne bo pretežno jasno, sredi dneva pa se bodo razvili kopasti oblaki in zlasti v vzhodnih Karavankah in na Pohorju lahko popoldne nastane kakšna ploha ali nevihta. Pihal bo rahel veter zahodne do severozahodne smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 11, na višini 2500 metrov pa približno 4 stopinje Celzija.

Jutri v prvem delu dneva bo precej jasno. Proti poldnevu bodo začeli nastajati kopasti oblaki, popoldne bodo nastale krajevne plohe ali nevihte, vrhovi bodo občasno v oblakih. V sredogorju bo pihal rahel veter spremenljive smeri, v visokogorju pa v začetku v glavnem šibak severozahodni veter, ki se bo popoldne obračal v zahodno smer. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 12, na višini 2500 metrov pa približno 6 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 25. maj:
25.5.1991
Jutro je bilo neobičajno hladno za konec meseca maja, v nekaterih krajih po nižinah je bila slana. Na Kredarici so izmerili minus 10,2 stopinj C, v Babnem Polju minus 4,5 stopinj C, v Ratečah minus 2,4 stopinj C, v Dobličah pri Črnomlju -0,2 stopinj C in v Biljah pri Novi Gorici 2,2 stopinj C.

25.5.2009
Popoldne je bilo za mesec maj neobičajno, v nekaterih krajih celo rekordno vroče. V Biljah pri Novi Gorici in Godnjah na Krasu se je živo srebro povzpelo do 33,0 stopinj C, v Ljubljani so namerili 32,2 stopinj C, v Kočevju 31,9 stopinj C, v Postojni 31,6 stopinj C (prejšnji majski rekord 29,8 stopinj C) in v Topolu pri Medvodah 29,0 stopinj C. Rekordno toplo je bilo tudi v visokogorju, na Kredarici (2514 m) je bil s 14,4 stopinj C podrt majski rekord. Okoli 18. ure je nad območjem Kranja nastala supercelična nevihta, ki se je potem pomikala proti Ljubljani. V več kilometrov širokem pasu od Kranja do Ljubljane je padala velika toča, v nekaterih krajih v velikosti jabolka.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Kawaihae Hawaii Island | oglasi