Nedelja, 23. januar 2022, 01:02
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
23.5.2016

Vremenska napoved - 23. maj 2016

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2016 > maj > 23. 5. 2016
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 23. maj 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 23.5.2016Dopoldne se bo od zahoda že nekoliko nebo pooblačilo. Pihal bo jugozahodni veter, ob morju jugo. Popoldne se bodo na zahodnem delu države začele pojavljati padavine, deloma plohe in nevihte, ki se bodo postopno širile proti vzhodu in zvečer ali v noči iz ponedeljka na torek zajele večji del države. Ob nevihtah bodo krajevno možni močnejši nalivi in sunki vetra. Čez dan bodo najvišje temperature od 19 do 24, na vzhodem delu države do 26 stopinj Celzija.
Jutri bo v glavnem oblačno z občasnimi padavinami. Ponekod bo pihal veter severnih smeri. Dež bo popoldne od zahoda slabel in zvečer v glavnem ponehal. Zjutraj bodo najnižje temperature od 4 do 11, čez dan bodo najvišje temperature od 15 do 20 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V sredo bo jasno in ponovno toplejše vreme. Zjutraj bo po nekaterih kotlinah megla. Tudi v četrtek bo jasno, popoldne bodo v notranjosti Slovenije nastale krajevne plohe ali nevihte.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 27. maja do 1. junija 2016

Od petka do nedelje bo nad srednjo in južno Evropo vztrajalo šibko območje visokega zračnega tlaka. Od nedelje do torka se bo nad severnim Sredozemljem in srednjo ter deloma zahodno Evropo poglobilo ciklonsko območje. V sredo bodo naši kraji predvidoma ponovno pod vplivom šibkega območja visokega zračnega tlaka. V višinah bodo od petka do srede prevladovali vetrovi zahodnih smeri.

Od petka do nedelje bo večinoma jasno vreme, možne bodo popoldanske krajevne plohe ali nevihte. Postopno bo še topleje z dnevnimi temperaturami tudi do 30 stopinj Celzija. V ponedeljek bodo padavine ponovno verjetnejše, nekoliko se bo ohladilo. V torek bodo še možne rahle padavine, v sredo pa kaže na suho vreme.


Sosednje pokrajine
Danes bo v začetku jasno, bolj oblačno bo na območju zahodnih Julijcev in Karnijskih Alp, kjer se bodo že dopoldne začele pojavljati manjše krajevne padavine. Čez dan se bo nekoliko nebo pooblačilo tudi ob Jadranu in v zahodni Hrvaški, kjer se bodo začele pojavljati krajevne plohe in nevihte. Ob Jadranu bo zapihal jugo.
Jutri bo v začetku pretežno oblačno z občasnimi padavinami, popoldne pa se bo začelo jasniti. Padavine bodo slabele in zvečer v glavnem ponehale, najkasneje v krajih vzhodno od nas. Ponekod bo zapihal veter severnih smeri.


Gorski svet
Danes bo dopoldne delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo, le v Posočju bo že zjutraj pretežno oblačno. Čez dan se bo oblačnost na območju Julijskih Alp in zahodnih Karavank počasi zgostila, tudi drugje se bodo po vrhovih začeli nabirati oblaki. Sredi dneva se bodo začale pojavljati padavine v Posočju, potem se bodo počasi širile nad osrednji del slovenskih gora in hribov, proti večeru tudi dlje proti vzhodu. Meja sneženja se bo v noči iz ponedeljka na torek spustila na približno 1700 m nad morjem. Pihal bo okrepljen južni do jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 9, na višini 2500 metrov pa približno 2 stopinji Celzija.

Jutri bo v glavnem oblačno in megleno z občasnimi padavinami. Meja sneženja bo v glavnem nad 2000 m nad morjem. Zvečer bodo padavine v glavnem ponehale. Pihal bo rahel do zmeren severnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 6, na višini 2500 metrov pa približno -1 stopinja C.

Vremenski pojavi na dan 23. maj:
23.5.1955
Zelo sveže jutro za konec meseca maja, v veliko krajih po nižinah je bila slana. Na Kredarici se je ohladilo do minus 10,4 stopinj C, v Ratečah so izmerili minus 3,4 stopinj C, v Šmartnem pri Slovenj Gradcu minus 2,3 stopinj C, v Postojni in Mariboru pa minus 1,0 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Gorontalo | alps bing