Nedelja, 23. januar 2022, 01:06
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
22.5.2016

Vremenska napoved - 22. maj 2016

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2016 > maj > 22. 5. 2016
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Nedelja, 22. maj 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 22.5.2016Popoldne bo precej jasno. Pihal bo veter južne do jugozahodne smeri. Čez dan bodo najvišje temperature bodo 24 do 28 stopinj Celzija.
Jutri bo v začetku še delno jasno. Čez dan se bo od zahoda oblačnost postopno povečala in popoldne se bodo na zahodnem delu države začele pojavljati padavine, deloma plohe in nevihte, ki se bodo postopno širile proti vzhodu in zvečer ali v noči iz ponedeljka na torek zajele vso državo. Krajevno bodo možni močnejši nalivi. Pihal bo jugozahodni veter, ob morju jugo. Zjutraj bodo najnižje temperature od 6 do približno 13, čez dan bodo najvišje temperature od 19 do 24, na vzhodem delu države do 26 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V torek bo v glavnem oblačno z občasnimi padavinami, zlasti popoldne tudi s posameznimi nevihtami. Ponekod bo pihal veter severnih smeri. Dež bo popoldne od zahoda slabel in zvečer povsod ponehal. Prehodno bo nekoliko hladneje.
V sredo bo jasno in ponovno toplejše vreme. Zjutraj bo po nekaterih kotlinah megla.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 26. do 31. maja 2016

Nad srednjo in južno Evropo no nastalo šibko območje visokega zračnega tlaka, ki bo predvidoma vztrajalo vse do nedelje. V višinah bodo prevladovali vetrovi zahodnih smeri.
V nedeljo in ponedeljek se bo nad severnim Sredozemljem in srednjo der deloma zahodno Evropo poglobilo ciklonsko območje. Od juga bo k nam dotekal bolj vlažen in v višinah postopno hladnejši zrak. V torek se bo po prehodu vremenske fronte ponovno okrepil zračni tlak.

Od srede do nedelje bo večinoma jasno vreme. Zlasti v četrtek popoldne bodo v notranjosti Slovenije nastale krajevne plohe ali nevihte, manj verjetne bodo v sredo. Postopno bo še topleje z dnevnimi temperaturami tudi nad 25 stopinj Celzija. Z nedelje na ponedeljek bodo padavine ponovno verjetnejše, v ponedeljek bo prehodno deževalo, nekoliko se bo ohladilo. V torek bo ponovno v glavnem brez padavin.


Sosednje pokrajine
Danes bo opretežno jasno, sredi dneva in popoldne bo nahribih severne Italije in severozahodne Hrvaške nastalo nekaj oblakov.
Jutri bo v začetku jasno, bolj oblačno bo na območju zahodnih Julijcev in Karnijskih Alp, kjer se bodo že dopoldne začele pojavljati manjše krajevne padavine. Čez dan se bo nekoliko nebo pooblačilo tudi ob Jadranu in v zahodni Hrvaški, kjer se bodo začele pojavljati krajevne plohe in nevihte. Ob Jadranu bo zapihal jugo.


Gorski svet
Danes v prvem delu dneva bo precej jasno, sredi neva in popoldne bo nekaj oblakov nastalo nad hribi zahodne Slovenije ter na območju Julijskih Alp in zahodnih Karavank, drugje bo ostalo precej jasno. Pihal bo rahel jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 14, na višini 2500 metrov pa 8 stopinj Celzija.

Jutri bo dopoldne delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo, le v Posočju bo že zjutraj pretežno oblačno. Čez dan se bo oblačnost na območju Julijskih Alp in zahodnih Karavank počasi zgostila, tudi drugje se bodo po vrhovih začeli nabirati oblaki. Sredi dneva se bodo začale pojavljati padavine v Posočju, potem se bodo počasi širile nad osrednji del slovenskih gora in hribov, proti večeru tudi dlje proti vzhodu. Pihal bo okrepljen južni do jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 12, na višini 2500 metrov pa približno 7 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 22. maj:
22.5.1984
V Julijskih Alpah se je silovito deževje prejšnjega dne umirilo, v nekaterih krajih je padlo več kot 200 milimetrov padavin v 48 urah. Analogni zapisovalnik padavin je v Bovcu izmeril 210 milimetrov, v Ukancu v Bohinju 199 milimetrov ter v Stari Fužini 158 milimetrov padavin. Na Voglu je v enem dnevu (24 urah) padlo 166 milimetrov, v Lepeni pod Krnom pa 165 milimetrov padavin.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Seosan | photo bing