Nedelja, 23. januar 2022, 01:12
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
21.5.2016

Vremenska napoved - 21. maj 2016

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2016 > maj > 21. 5. 2016
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sobota, 21. maj 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 21.5.2016Popoldne bo precej jasno. Čez dan bodo najvišje temperature od 22 do 26 stopinj Celzija.
Jutri bo jasno. Čez dan bo zapihal veter južnih smeri. Zjutraj bodo najnižje temperature od 5 do 11, na Primorskem približno 14, čez dan bodo najvišje temperature od 24 do 27 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V ponedeljek bo v začetku precej jasno, čez dan se bo oblačnost od zahoda povečala. Popoldne se bodo na zahodnem delu države začele pojavljati padavine, ki se bodo v noči iz ponedeljka na torek razširile na večji del države. Vmes bodo tudi nevihte.
V torek bo v glavnem oblačno s padavinami ter tudi posameznimi nevihtami. Dež bo do večera v glavnem ponehal. Ponekod bo zapihal veter severnih smeri. Nekoliko se bo ohladilo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 25. do 30. maja 2016

Nad srednjo in južno Evropo se bo krepilo območje visokega zračnega tlaka, ki bo predvidoma vztrajalo vse do nedelje. V nedeljo in ponedeljek se bo nad severnim Sredozemljem in srednjo Evropo poglobilo ciklonsko območje. V višinah bodo prevladovali vetrovi zahodnih smeri.

Od srede do nedelje bo večinoma jasno in v glavnem brez padavin vreme. Možne bodo popoldanske plohe. Postopno bo ponovno topleje z dnevnimi temperaturami okrog 25 stopinj Celzija. V nedeljo in ponedeljek bo verjetnost za padavine ponovno nekoliko večja.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo precej jasno, ponekod spremenljivo oblačno. V hribovitem svetu Julijskih in Karnijskih Alp lahko nastane kakšna kratkotrajna ploha. V Kvarnerju bo še pihala rahla burja.
Jutri bo jasno. Čez dan bo zapihal veter južnih smeri.


Gorski svet
Danes zjutraj bo precej jasno. Čez dan bo nastala kopasta oblačnost. Ni izključena kakšna kratkotrajna ploha. Pihal bo rahel veter vzhodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 10, na višini 2500 metrov pa 4 stopinje Celzija.

Jutri bo jasno. Pihal bo rahel veter zahodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 14, na višini 2500 metrov pa 8 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 21. maj:
21.5.1938
V zahodni in severni Sloveniji so zjutraj izmerili veliko, v nekaterih krajih celo rekordno 24 urno višino padavin v mesecu maju. V Mojstrani je padlo 132 milimetrov, v Revenovšah nad Idrijo 119 milimetrov, v Lučah 115 milimetrov, na Planini pod Golico 112 milimetrov ter v Zgornji Besnici nad Kranjem 78 milimetrov padavin.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Vlog San Juan del Sur | lana