Nedelja, 23. januar 2022, 01:23
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
20.5.2016

Vremenska napoved - 20. maj 2016

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2016 > maj > 20. 5. 2016
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Petek, 20. maj 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 20.5.2016Popoldne bo spremenljivo oblačno. Nastajale bodo krajevne plohe in posamezne nevihte.
Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem rahla do zmerna burja.
Čez dan bodo najvišje temperature od 19 do 23 stopinj Celzija.
Jutri bo precej jasno, le po nekaterih nižinah bo zjutraj kratkotrajna megla. Zjutraj bodo najnižje temperature od 5 do 13, čez dan bodo najvišje temperature od 20 do 25 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V nedeljo bo jasno in toplo. Zapihal bo jugozahodnik. V ponedeljek bo pretežno oblačno, čez dan se bodo od zahoda začele pojavljati padavine, ki se bodo v noči iz ponedeljka na torek razširile na večji del države. Vmes bodo tudi nevihte.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 24. do 29. maja 2016

V noči iz ponedeljka na torek nas bo prešla hladna fronta. Za njo se bo nad nad srednjo in južno Evropo krepilo območje visokega zračnega tlaka, ki bo predvidoma vztrajalo vse do nedelje. V višinah bodo prevladovali vetrovi zahodnih smeri in nekoliko bolj vlažen zrak.


V noči iz ponedeljka na torek in v torek dopoldne bo oblačno s padavinami, vmes bodo tudi nevihte. Ohladilo se bo. Od srede do nedelje bo večinoma jasno in suho vreme. Možne bodo popoldanske plohe. Postopno bo ponovno topleje.


Sosednje pokrajine
V krajih zahodno od nas bo dopoldne pretežno jasno, drugje v začetku še precej oblačno. V krajih južno od nas bo še občasno deževalo. Čez dan se bo povsod jasnilo, popoldne bodo nastajale plohe in posamezne nevihte. Ob Jadranu bo pihala rahla do zmerna burja.
Jutri bo precej jasno, čez dan spremenljivo oblačno. V višjih predelih lahko nastane kakšna kratkotrajna ploha. V Kvarnerju bo še pihala rahla burja.


Gorski svet
Dopoldne se bo na zahodnem delu države pričelo jasniti. Drugje bo več oblačnosti. Zlasti na vzhodnem delu države bodo še občasne padavine. Popoldne se bo povsod delno ranebo zjasnilo, nastajale bodo posamezne plohe. Pihal bo zmeren severovzhodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 7, na višini 2500 metrov pa 0 stopinj Celzija.

Jutri dopoldne bo precej jasno. Čez dan bo nastala kopasta oblačnost. Ni izključena kakšna kratkotrajna ploha. Pihal bo rahel veter vzhodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 9, na višini 2500 metrov pa 3 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 20. maj:
20.5.1969
Ob prehodu hladne fronte z izjemno močnimi padavinami se je zgodaj zjutraj močno ohladilo in dež je v veliko krajih po nižinah prešel v sneg. Pri Koči nad Šumikom na Pohorju (1070 m) so ob 7. uri zjutraj izmerili 70 centimetrov snega, na Kleniku nad Litijo 26 centimetrov, na Rakitni 24 centimetrov, v Logatcu 22 centimetrov, v Ljubljani in Celju pa 8 centimetrov snega. V nekaterih krajih je v 24-urah padlo več kot 100 milimetrov padavin; na Turškem Vrhu v Halozah so jih izmerili 140 milimetrov, na Mirni pri Trebnjem 124 milimetrov, v Gornjem Gradu 113 milimetrov, v Čepovanu 107 milimetrov, v Postojni 106 milimetrov in v Celju 100 milimetrov.

20.5.1975
Višek zgodnjega vročinskega vala na Primorskem. V Vipolžah so izmerili 31,5 stopinj C, v Biljah pri Novi Gorici je bilo s 31,3 stopinj C le malenkost manj vroče, v Tolminu se je temperatura dvignila do 30,3 stopinj C, v Šmarjah pri Sežani do 29,0 stopinj C in v Dragonji do 28,9 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Mar del Plata | hike bing