Nedelja, 23. januar 2022, 00:23
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
19.5.2016

Vremenska napoved - 19. maj 2016

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2016 > maj > 19. 5. 2016
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Četrtek, 19. maj 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 19.5.2016Preko noči bo pretežno oblačno, ponekod bodo možne manjše padavine. Na zahodnem delu države se bo delno zjasnilo. Zjutraj bodo najnižje temperature od 6 do 11, ob morju približno 13 stopinj Celzija.
Jutri bo v zahodnih krajih delno jasno. Drugje bo dopoldne v glavnem oblačno, v južni in vzhodni Sloveniji bo občasno še rahlo deževalo. Popoldne bo tudi v notranjosti Slovenije več sonca, nastajale bodo plohe. Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem rahla do zmerna burja. Čez dan bodo najvišje temperature od 19 do 22, na Primorskem do 25 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V soboto in nedeljo bo jasno in topleje. V ponedeljek bo bolj oblačno, čez dan bodo občasno padavine.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 23. do 28. maja 2016

V ponedeljek bo hladna fronta od zahoda prešla območje Alp. V nadaljevanju tedna se bo nad srednjo in južno Evropo predvidoma okrepilo območje viskoega zračnega tlaka.

V ponedeljek sredi dneva bodo padavine, deloma nevihte, od zahoda zajele vso Slovenijo. Prehodno se bo osvežilo. Od torka do sobote bo v glavnem jasno in suho. Postopno bo ponovno topleje, še posebej proti koncu tedna.


Sosednje pokrajine
V krajih zahodno od nas bo preko noči in zjutraj delno jasno, drugje pretežno oblačno. Občasno bo v nekaterih krajih še rahlo deževalo. Pihati bo začel severovzhodnik, ob severnem jadranu rahla do zmerna burja.
Jutri Jutri bo v krajih zahodno od nas pretežno jasno, drugje v začetku še precej oblačno. V krajih južno od nas bo dopoldne še deževalo. Čez dan se bo povsod jasnilo, popoldne bodo nastajale plohe. Ob Jadranu bo pihala rahla do zmerna burja.


Gorski svet
Danes bo pretežno oblačno, le na Pohorju v začetku še delno jasno. Zlasti sredi dneva in popoldne bo občasno rahlo deževalo, nad približno 2000 m pa rahlo snežilo. Pihal bo jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 6, na višini 2500 metrov pa približno -1 stopinj C.

Jutri bo dopoldne pretežno oblačno. Na Pohorju bo še občasno deževalo, drugje bo že suho. Popoldne se bo povsod delno ranebo zjasnilo, nastajale bodo posamezne plohe. Pihal bo severovzhodnik, v gorah Primorske zmerna burja. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 7, na višini 2500 metrov pa 0 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 19. maj:
19.5.1975
Po svežem jutru se je čez dan ob deloma sončnem vremenu močno segrelo, v nekaterih krajih so zabeležili vroč dan. V Vipolžah v Goriških brdih se je živo srebro dvignilo do 31,0 stopinj C, v Ajdovščini do 30,4 stopinj C, v Tolminu do 29,2 stopinj C, na Vrhniki in v Kostanjevici na Krki do 29,0 stopinj C ter v Slovenskih Konjicah do 28,3 stopinj C.

19.5.2009
Med večernimi nevihtami so se predvsem na Štajerskem pojavljali močni nalivi. Samodejna meteorološka postaja na Lisci nad Sevnico je od 22.45 do 22.55, torej v 10 minutah, zabeležila 51 milimetrov padavin!

19.5.1923
Preko noči se je meja sneženja spustila pod 1000 m in jutro je bilo v višje ležečih krajih zimsko. V Kranjski Gori so izmerili 18 centimetrov, v Čepovanu 5 centimetrov snega in v Mislinji na Pohorju 3 centimetrov snega.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Caldas da Rainha | kamera