Nedelja, 23. januar 2022, 00:28
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
18.5.2016

Vremenska napoved - 18. maj 2016

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2016 > maj > 18. 5. 2016
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 18. maj 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 18.5.2016Popoldne bo v glavnem jasno z občasno zmerno oblačnostjo. Pihal bo jugozahodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 16 do 22 stopinj Celzija.
Preko noči bo oblačnost od zahoda naraščala.
Jutri bo pretežno oblačno. Zlasti v zahodni, južni in osrednji Sloveniji bo občasno rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodnik, ob morju jugo. Zjutraj bodo najnižje temperature od 4 do 9, na Primorskem približno 12, čez dan bodo najvišje temperature od 15 do 20 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V petek se bo v zahodnih krajih že dopoldne delno ranebo zjasnilo. Drugje bo v začetku še zmerno do pretežno oblačno, dež bo ponehal tudi na jugovzhodu. Popoldne bo dokaj jasno, v notranjosti bo možna kakšna ploha. Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem rahla do zmerna burja.
V soboto bo jasno in topleje.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 22. do 27. maja 2016

V nedeljo bo nad vzhodno Evropo in Balkanom še vztrajalo ob močje visokega zračnega tlaka, vpliv atlantskega ciklona pa bo zajel zahodno Evropo. V ponedeljek bo hladna fronta od zahoda prešla območje Alp. V torek se bo nad srednjo Evropo okrepilo območje visokega zračnega tlaka, ki pa bo v nadaljevanju tedna slabelo.

Nedelja bo še sončna in topla. V ponedeljek sredi dneva bodo padavine, deloma nevihte, najprej zajele zahodno polovico Slovenije, popoldne pa tudi vzhodne kraje. Osvežilo se bo se bo. Od torka do petka kaže na v glavnem brez padavin vreme. Postopno bo ponovno topleje.


Sosednje pokrajine
Danes bo jasno, le na območju Karnijskih in Julijskih Alp bo spremenljivo oblačno. Tam lahko popoldne nastanejo posamezne plohe. Zapihal bo jugozahodnik.
Jutri bo pretežno oblačno, zlasti v krajih zahodno in južno od nas bo občasno deževalo. Pihal bo jugozahodnik, ob Jadranu jugo.


Gorski svet
Danes bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, zlasti v južnem delu Julijskih Alp so možne posamezne kratkotrajne plohe. Pihal bo v glavnem šibak jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 7, na višini 2500 metrov pa približno 0 stopinj C.

Jutri bo pretežno oblačno, nekateri vrhovi bodo v oblakih. Občasno bo rahlo deževalo, nad približno 2000 m pa rahlo snežilo. Pihal bo rahel do zmeren jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 5, na višini 2500 metrov pa -1 stopinja C.

Vremenski pojavi na dan 18. maj:
18.5.1923
Preko noči se je meja sneženja spustila pod 1000 m in jutro je bilo v višje ležečih krajih zimsko. V Kranjski Gori so izmerili 18 centimetrov, v Čepovanu 5 centimetrov snega in v Mislinji na Pohorju 3 centimetrov snega.

18.5.1968
Močna ohladitev v pretekli noči, meja sneženja se je v nekaterih krajih spustila pod 1000 metrov. V Podolševi na Koroškem (1247 m) so zjutraj izmerili 15 centimetrov novega snega, na Hudem vrhu na Pohorju (1260 m) 12 centimetrov in na Javorniku nad Colom (1100 m) 3 centimetrov snega.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Fowlers Bay | mangart hike