Nedelja, 23. januar 2022, 00:54
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
14.5.2016

Vremenska napoved - 14. maj 2016

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2016 > maj > 14. 5. 2016
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sobota, 14. maj 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 14.5.2016Popoldne bo oblačno. Pojavljale se bodo padavine, deloma kot nevihte. Zapihal bo severozahodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 14 do 18 stopinj Celzija.
Jutri bo dež od severozahoda postopno ponehal, delno se bo nebo zjasnilo. Popoldne bo spremenljivo oblačno, zlasti v hribovitem svetu bo še nastala kakšna ploha. Na Primorskem bo prehodno zapihala rahla burja. Zjutraj bodo najnižje temperature od 6 do 11, na Primorskem do 13, čez dan bodo najvišje temperature od 12 do 15, na Primorskem do 20 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V ponedeljek in torek bo v prvem delu dneva delno jasno in ponekod po kotlinah megleno. Popoldne bo spremenljivo oblačno, nastalo bo nekaj ploh.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 18. do 23. maja 2016

Naši kraji bodo na obrobju šibkega območja visokega zračnega tlaka, ki se bo zadrževalo nad južno Evropo in Sredozemljem. Z jugozahodnimi vetrovi bo k nam dotekal vse toplejši in bolj vlažen zrak.

Večinoma bo delno jasno vreme, v popoldanskem času bo več spremenljive oblačnosti in tudi kakšna ploha. Postopno bo topleje, ob koncu tedna bodo najvišje dnevne temperature med 20 in 25 stopinj Celzija.


Sosednje pokrajine
Popoldne se bodo padavine razširile nad vse pokrajine. V krajih zahodno od nas bodo tudi nevihte.
Zapihal bo severozahodni veter.
Jutri bo na Hrvaškem dopoldne še deževno, drugje se bo od severozahoda jasnilo. Popoldne bo deloma jasno, ponekod bodo še krajevne plohe, ob morju tudi nevihte. Ob Jadranu bo zapihala burja.


Gorski svet
Danes bo zjutraj pretežno oblačno, ponekod tudi megleno, vendar v glavnem brez padavin. Popoldne bo v glavnem oblačno in megleno s pogostimi padavinami, tudi nevihtami. Meja sneženja bo na približno 2200 m nad morjem. Pihal bo rahel do zmeren severnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 8, na višini 2500 metrov pa 1 stopinja C.

Jutri se bo dopoldne v zahodnih Julijcih prehodno delno ranebo zjasnilo, drugje bo še več oblačnosti. Čez dan bo povsod spremenljivo do pretežno oblačno, ponekod tudi megleno. Popoldne bodo nastale posamezne krajevne plohe. Meja sneženja bo na približno 1500 m nad morjem. Pihal bo rahel do zmeren severovzhodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 3, na višini 2500 metrov pa -3 stopinje Celzija.

Vremenski pojavi na dan 14. maj:
14.5.1969
Višek tri- do štiridnevnega vročinskega vala, po nižinah v notranjosti se je ogrelo nad 30 stopinj C. Najbolj vroče je bilo v Sremiču na Bizeljskem, kjer se je ogrelo do 32,9 stopinj C, v Radečah se je živo srebro ustavilo pri 32,5 stopinj C, v Črnomlju pri 32,3 stopinj C, v Celju pri 32,0 stopinj C in v Šmartnem pri Slovenj Gradcu pri 30,2 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Phuket AP | webcams bing