Petek, 28. januar 2022, 03:50
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
13.5.2016

Vremenska napoved - 13. maj 2016

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2016 > maj > 13. 5. 2016
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Petek, 13. maj 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 13.5.2016Popoldne bo pretežno oblačno s krajevnimi padavinami, na zahodnem delu države bodo tudi nevihte. Pihal bo jugozahodni veter. Čez dan bodo najvišje temperature od 15 do 21 stopinj Celzija.
Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno. Dopoldne bo v glavnem brez padavin, popoldne in v noči iz sobote na nedeljo pa se bodo pojavljale krajevne padavine, tudi nevihte. Popoldne bo pihal severozahodnik. Zjutraj bodo najnižje temperature od 7 do 12, na Primorskem približno 14, čez dan bodo najvišje temperature od 14 do 19 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V nedeljo bo dež od severozahoda postopno ponehal, delno se bo nebo zjasnilo. Popoldne bo spremenljivo oblačno, zlasti v hribovitem svetu bo še nastala kakšna ploha. Ohladilo se bo, na Primorskem bo prehodno zapihala zmerna burja.
V ponedeljek v prvem delu dneva bo delno jasno in ponekod po kotlinah megleno. Popoldne bo spremenljivo oblačno, nastalo bo nekaj ploh.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 17. do 22. maja 2016

Naši kraji bodo na obrobju šibkega območja visokega zračnega tlaka, ki se bo zadrževalo nad južno Evropo in Sredozemljem.

Večinoma bo delno jasno vreme, v popoldanskem času bo več spremenljive oblačnosti in tudi kakšna ploha. Postopno bo topleje, ob koncu tedna bodo najvišje dnevne temperature med 20 in 25 stopinj Celzija.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo v večini sosednjih pokrajin oblačno s krajevnimi padavinami, le ponekod vzhodno od Slovenije bo še suho. Pihal bo okrepljen jugozahodnik.
Jutri bo oblačno, občasno bo deževalo, manj padavin bo v krajih vzhodno od nas. V krajih zahodno od nas bodo tudi nevihte.


Gorski svet
Danes bo v glavnem oblačno in megleno s pogostimi padavinami. Meja sneženja bo na približno 2000 m nadmorske višine. Pihal bo zmeren veter zahodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 6, na višini 2500 metrov pa 0 stopinj Celzija.

Jutri zjutraj bo pretežno oblačno, ponekod tudi megleno, vendar v glavnem brez padavin. Popoldne bo v glavnem oblačno in megleno s pogostimi padavinami, tudi nevihtami. Meja sneženja bo na približno 2200 m nad morjem.. Pihal bo rahel severni do zmeren veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 8, na višini 2500 metrov pa 2 stopinji Celzija.

Vremenski pojavi na dan 13. maj:
13.5.1992
Nad osrednjim in južnim delom Evrope se je raztezalo območje visokega zračnega tlaka, pri nas so bile izmerjene izjemno visoke vrednosti za mesec maj. V Novem mestu je tlak, preračunan na morski nivo, dosegel 1036 hPa, v Ljubljani in Murski Soboti 1035 hPa in v Mariboru 1034 hPa.

13.5.1995
Ob prehodu ciklona več kot Alp je bil pri nas izmerjen za mesec maj zelo nizek zračni tlak. V Ljubljani in Murski Soboti je tlak, preračunan na morski nivo, padel na 988 hPa, v Novem mestu in Portorožu pa na 990 hPa.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Franskraal | formenton