Nedelja, 23. januar 2022, 01:13
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
11.5.2016

Vremenska napoved - 11. maj 2016

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2016 > maj > 11. 5. 2016
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 11. maj 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 11.5.2016Popoldne bo oblačno, dež se bo iznad zahodnih krajev širil proti vzhodu. Čez dan bodo najvišje temperature od 12 do 17, ob morju in v vzhodni Sloveniji do 19 stopinj Celzija.
V drugi polovici noči se bodo padavine okrepile in zajele vso Slovenijo.
Jutri bo v prvem delu dneva še oblačno s padavinami, deloma nevihtami, ki bodo sredi dneva v večjem delu države prehodno ponehale. Popoldne se bo delno zjasnilo, nastale bodo še posamezne plohe ali nevihte. Zapihal bo jugozahodnik.
Zjutraj bodo najnižje temperature od 9 do 14, ob morju 16, čez dan bodo najvišje temperature od 15 do 20 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V petek in v soboto bo spremenljivo do pretežno oblačno. Občasno bo deževalo, pogosteje v zahodnih krajih. Možna bo tudi kakšna nevihta. Pihal bo jugozahodnik.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 15. do 20. maja 2016

Ciklonsko območje se bo pomaknilo na severovzhod Evrope, iznad zahodne Evrope pa se bo proti Alpam širilo območje visokega zračnega tlaka. Od severa bo tako nekaj dni tudi k nam pritekal hladnejši zrak. Razvoj vremena v drugi polovici prihodnjega tedna je še zelo negotov.

V nedeljo dopoldne bodo padavine ponehale. Nekoliko se bo ohladilo, vendar meja sneženja bo predvidoma ostala nad 1000 m nad morjem. V prvi polovici prihodnjega tedna bo deloma jasno s kakšno popoldansko ploho. Razmeroma sveže bo, jutranje temperature bodo približno 5, popoldanske pa približno 15 stopinj Celzija. V drugi polovici tedna se bo kot kaže počasi otoplilo.


Sosednje pokrajine
Danes bo oblačno, padavine se bodo iznad Italije in Jadrana do večera razširile na vse sosednje pokrajine.
Jutri bo v začetku oblačno in deževno, zlasti ob Jadranu bodo tudi nevihte. Popoldne se bo ponekod prehodno delno ranebo zjasnilo. Spet se bo okrepil jugozahodnik.


Gorski svet
Danes bo oblačno in megleno, sredi dneva se bodo začele pojavljati padavine. Meja sneženja bo v začetku nad 2500 metri, zvečer in preko noči pa se bo spustila do približno 2200 m. Pihal bo v glavnem šibak veter južnih smeri, ki se bo popoldne nekoliko okrepil. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 8, na višini 2500 metrov pa približno 3 stopinje Celzija.

Jutri bo v prvem delu dneva oblačno in megleno s krajevnimi padavinami, lahko tudi kakšno nevihto. Čez dan se bo tu in tam prehodno delno zjasnilo, vendar popoldne bodo ponovno nastajale plohe in nevihte. Snežilo bo nad približno 2200 metri nad morjem. Čez dan se bo nekoliko okrepil jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 7, na višini 2500 metrov pa 1 stopinja C.

Vremenski pojavi na dan 11. maj:
11.5.1953
Dan se je začel z zelo hladnim jutrom. Najhladneje je bilo v Babnem Polju, kjer je termometer pokazal minus 10,4 stopinj C. V Ratečah je bila najnižja temperatura minus 6,5 stopinj C, v Šmartnem pri Slovenj Gradcu minus 5,9 stopinj C, v Mariboru minus 5,0 stopinj C in v Murski Soboti minus 4,3 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Panorama Munam | hike.uno