Nedelja, 23. januar 2022, 01:24
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
10.5.2016

Vremenska napoved - 10. maj 2016

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2016 > maj > 10. 5. 2016
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 10. maj 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 10.5.2016Popoldne bo zmerno do pretežno oblačno, rahel dež bo ponehal tudi v vzhodni Sloveniji. Pihal bo rahel južni do jugozahodnik. Temperature bodo 14 do 20 stopinj Celzija.
Jutri bo oblačno in dopoldne še v glavnem suho. Sredi dneva bo najprej začelo deževati v zahodni Sloveniji, popoldne pa se bo dež širil proti vzhodu. Zjutraj bodo najnižje temperature od 8 do 14, čez dan bodo najvišje temperature od 12 do 17, ob morju in v vzhodni Sloveniji do 19 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V noči iz srede na četrtek in v četrtek dopoldne bo oblačno s padavinami, deloma nevihtami, ki bodo v četrtek sredi dneva v večjem delu države ponehale. Popoldne se bo delno zjasnilo, nastale bodo še krajevne plohe. Zapihal bo jugozahodnik.
V petek in v soboto bo v vzhodni Sloveniji delno jasno s kakšno ploho. Drugje bo spremenljivo do pretežno oblačno. Občasno bo deževalo, pogosteje v zahodnih krajih. Pihal bo jugozahodnik.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 14. do 19. maja 2016

V začetku bodo naši kraji še v ciklonskem območju, potem pa se bo iznad zahodne Evrope nad Alpe širilo območje visokega zračnega tlaka. V začetku novega tedna bo pritekal razmeroma hladen, potem pa postopno toplejši zrak.

V soboto bo oblačno s pogostimi padavinami. Od nedelje do torka bo spremenljivo oblačno, zlasti popoldne bodo plohe in tudi kakšna nevihta. Od srede naprej se bo vreme predvidoma ustalilo. Od nedelje do torka bo razmeroma hladno, temperature bodo le približno 15 stopinj Celzija.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo zmerno do pretežno oblačno, zlasti vzhodno od Slovenije bo občasno še rahlo deževalo.
Jutri bo oblačno, padavine se bodo do večera od zahoda znova razširile na vse sosednje pokrajine.


Gorski svet
Danes bo oblačno in megleno, občasno bodo manjše padavine, ki bodo proti večeru ponehale. Pihal bo rahel do zmeren jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 7, na višini 2500 metrov pa približno 2 stopinje Celzija.

Jutri bo oblačno in megleno, dopoldne se bodo znova začele pojavljati padavine. Pihal bo v glavnem šibak veter južnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 7, na višini 2500 metrov pa približno 2 stopinji Celzija.

Vremenski pojavi na dan 10. maj:
10.5.1955
Po svežem jutru se je čez dan ob sončnem vremenu zlasti na vzhodnem delu države močno segrelo. V Mokronogu se je temperatura z jutranjih 1,5 stopinj C povzpela na 26,1 stopinj C, v Novem mestu s 3,6 stopinj C na 26,8 stopinj C, v Celju z 2,2 stopinj C na 25,4 stopinj C, v Šmartnem pri Slovenj Gradcu z 1,4 stopinj C na 24,0 stopinj C in v Mariboru s 3,4 stopinj C na 25,7 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Panorama St Helena Bay | pot