Nedelja, 23. januar 2022, 00:45
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
9.4.2016

Vremenska napoved - 9. april 2016

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2016 > april > 9. 4. 2016
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sobota, 9. april 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 9.4.2016Danes bo oblačno z občasnimi padavinami, ki bodo pogostejše v zahodni in južni Sloveniji. Najvišje temperature bodo od 8 do 15 stopinj Celzija.
Jutri se bo delno zjasnilo, čez dan bo spremenljivo oblačno, nastane lahko kakšna kratkotrajna ploha. Zjutraj bodo najnižje temperature od 4 do 9, na Primorskem približno 11, čez dan bodo najvišje temperature od 15 do 20 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V ponedeljek in torek bo jasno, zapihal bo veter zahodnih smeri.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 13. do 18. aprila 2016

Nad Alpami, Balkanom in osrednjim Sredozemljem bo večinoma šibko območje visokega zračnega tlaka. Vremenska motnja, ki bo v sredo potovala čez srednjo Evropo, bo predvidoma prehodno vplivala tudi na vreme pri nas.

V sredo čez dan in v četrtek dopoldne bo lahko ponekod ponovno nekaj padavin. Od petka dalje bo predvidoma suho vreme.


Sosednje pokrajine
Danes bo oblačno, občasno bo deževalo, pogosteje v krajih zahodno in južno od nas.
Jutri se bo delno zjasnilo. Ob Jadranu bo v glavnem jasno, drugje spremenljivo oblačno, čez dan ni izključena še kakšna krajevna ploha.


Gorski svet
Danes bo oblačno in tudi megleno. Še se bodo pojavljale padavine, ki bodo manj pogoste na Pohorju. Meja sneženja bo v glavnem nad 1800 m. Pihal bo v glavnem šibak veter severnih do vzhodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 3, na višini 2500 metrov približno -2 stopinji Celzija.

Jutri bo spremenljivo oblačno, vrhovi bodo občasno v oblakih. Čez dan bodo lahko nastale posamezne krajevne plohe. Pihal bo rahel, ponekod do zmeren veter severnih do vzhodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 5, na višini 2500 metrov približno 0 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 9. april:
9.4.1956
Po nekaterih nižinah so izmerili najnižjo aprilsko temperaturo od začetka meritev. V Mokronogu se je zjutraj ohladilo na minus 9,8 stopinj C, v Celju na minus 9,4 stopinj C, v Stari Fužini na minus 8,3 stopinj C, v Ilirski Bistrici na minus 7,6 stopinj C, v Novem mestu na minus 7,5 stopinj C in v Ljubljani na minus 5,3 stopinj C. Na Rudnem polju na Pokljuki se je temperatura spustila do minus 20,4 stopinj C, v Babnem Polju pa so izmerili minus 16,0 stopinj C.

9.4.2011
Predvsem na Primorskem je bilo izjemno toplo za letni čas, temperatura se je v veliko krajih približala 30 stopinj C. V Biljah se je živo srebro ustavilo pri 29,7 stopinj C, v Godnjah na Krasu pri 28,3 stopinj C, na Letališču Portorož pri 27,9 stopinj C in v Postojni pri 26,1 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Moneglia | hike