Nedelja, 23. januar 2022, 00:10
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
30.4.2016

Vremenska napoved - 30. april 2016

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2016 > april > 30. 4. 2016
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sobota, 30. april 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 30.4.2016Popoldne bo v glavnem jasno. V notranjosti Slovenije bo nastalo nekaj kopaste oblačnosti, v hribovitem svetu bo možna kakšna kratkotrajna ploha. Ponekod bo zapihal šibak veter v glavnem vzhodnih smeri. Čez dan bodo najvišje temperature od 13 do 17, na Primorskem do 19 stopinj Celzija.
Jutri bo oblačno. Dež bo čez dan od juga zajel večji del Slovenije. Pihati bo začel severovzhodnik, na Primorskem rahla burja. Zjutraj bodo najnižje temperature od 2 do 7, na Primorskem do 11, čez dan bodo najvišje temperature od 8 do 14, na Primorskem do 16 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V ponedeljek bo oblačno, v večjem delu države bo še deževalo. Pihal bo okrepljen severovzhodnik, na Primorskem burja.
V torek bo delno jasno in v glavnem brez padavin vreme. Še bo pihal veter severnih smeri. Toplo bo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 4. do 9. maja 2016

Nad vzhodno Evropo in vzhodnim Sredozemljem se bo zadrževalo ciklonsko območje, nad srednjo Evropo pa bo območje visokega zračnega tlaka. Na območju Alp bodo prevladovali severozahodni višinski vetrovi. Z njimi bo tudi nad naše kraje pritekal postopno toplejši in bolj suh zrak.

Od srede do ponedeljka kaže na v glavnem brez padavin in postopno toplejše vreme s temperaturami tudi malo nad 20 stopinj Celzija.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo v glavnem jasno, v krajih južno od nas bo pričela naraščati oblačnost.
Jutri bo oblačno. Padavine se bodo v začetku pojavljale v krajih južno in zahodno od nas, popoldne pa se bodo razširile nad vse sosednje pokrajine. Pihal bo severovzhodnik, ob severnem delu Jadrana burja.


Gorski svet
Danes zjutraj bo precej jasno, čez dan pa delno jasno z nekaj spremenljive oblačnosti. Možna bo kakšna ploha. Pihal bo rahel veter v glavnem južnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 5, na višini 2500 metrov pa -2 stopinji Celzija.

Jutri bo oblačno in tudi megleno. Zjutraj bo še v glavnem brez padavin, čez dan se bodo pojavljale padavine. Meja sneženja bo nad približno 1500 m nadmorske višine. Pihal bo rahel do zmeren veter vzhodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 2, na višini 2500 metrov pa -3 stopinje Celzija.

Vremenski pojavi na dan 30. april:
30.4.1955
Mesec april se je končal z zelo toplim vremenom. V Tolminu so izmerili 28,3 stopinj C, v Ajdovščini se je segrelo do 27,7 stopinj C, v Novem mestu do 26,1 stopinj C in v Ljubljani do 25,5 stopinj C. Na Kredarici, 2514 m nad morjem, se je živo srebro povzpelo do 12,2 stopinj C.

30.4.1992
V veliko krajih v pasu od Pohorja do Bele Krajine so zjutraj izmerili rekordno 24 urno višino padavin v mesecu aprilu. V Radegundi nad Mozirjem je v enem dnevu padlo 69 milimetrov padavin, v Šmartnem pri Slovenj Gradcu 62 milimetrov, v Semiču 58 milimetrov, v Novem mestu 53 milimetrov in v Sevnici 50 milimetrov.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Buk-myeon | photo bing