Nedelja, 23. januar 2022, 01:07
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
29.4.2016

Vremenska napoved - 29. april 2016

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2016 > april > 29. 4. 2016
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Petek, 29. april 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 29.4.2016Popoldne bo na Primorskem jasno s šibko burjo. Drugje bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Čez dan bodo najvišje temperature od 9 do 14, na Primorskem približno 17 stopinj Celzija.
Jutri bo v glavnem jasno, zjutraj bo ponekod po kotlinah megleno. V notranjosti Slovenije bo sredi dneva nastalo nekaj kopaste oblačnosti, izjemoma bo v hribovitem svetu možna kakšna kratkotrajna ploha. Zjutraj bodo najnižje temperature približno 0, v alpskih dolinah do -4, ob morju 6, najvišje dnevne od 12 do 16, na Primorskem do 19 stopinj Celzija.

Opozorilo: Zlasti na območju Julijskih Alp in zahodnih Karavank je velika nevarnost snežnih plazov.
V nedeljo bo oblačno, dež bo od juga zajel večji del Slovenije. Pihati bo začel severovzhodnik.
V ponedeljek bo pretežno oblačno, zlasti v južnih krajih bo občasno še rahlo deževalo. Pihal bo okrepljen severovzhodnik, na Primorskem burja.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 3. do 8. maja 2016

Ciklonsko območje se bo zadrževalo nad vzhodno Evropo in vzhodnim Sredozemljem. Na območju Alp bodo prevladovali severozahodni višinski vetrovi. Z njimi bo tudi nad naše kraje pritekal postopno toplejši in bolj suh zrak.

Od torka do sobote kaže na v glavnem brez padavin in postopno toplejše vreme s temperaturami tudi malo nad 20 stopinj Celzija.


Sosednje pokrajine
Danes bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, v krajih južno od nas tudi pretežno oblačno z nekaj dežja. Ob severnem delu Jadrana bo pihala rahla burja.
Jutri bo v glavnem jasno. Proti večeru bo oblačnost v krajih južno od nas pričela naraščati.


Gorski svet
Danes bo spremenljivo oblačno, popoldne ni izključena kakšna ploha. Pihal bo rahel veter vzhodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura čez dan približno 1, na višini 2500 metrov pa -4 stopinje Celzija. Zlasti v Julijcih in zahodnih Karavankah je velika nevarnost snežnih plazov.

Jutri bo zjutraj pretežno jasno, čez dan pa delno jasno z nekaj spremenljive oblačnosti. Možna bo kakšna ploha. Veter bo šibak. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 5, na višini 2500 metrov pa -2 stopinji Celzija.

Vremenski pojavi na dan 29. april:
29.4.1907
Zjutraj so po rahle padavinesneženju predvsem v alpskih dolinah in Ljubljanski kotlini izmerili za konec meseca aprila neobičajno veliko snega. V Bohinjski Bistrici in Sodražici pri Ribnici je zapadlo 40 centimetrov, v Žireh 32 centimetrov, na Bledu 30 centimetrov, v Kranju 26 centimetrov in v Solčavi v Zgornjesavinjski dolini 25 centimetrov snega.

29.4.1987
Močan anticiklon se je raztezal več kot večjega dela Evrope, v Sloveniji je bil zračni tlak neobičajno visok. V Mariboru so namerili 1034 hPa, v Ljubljani in Murski Soboti 1035 hPa ter v Novem mestu 1036 hPa.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Vlog Buenos Aires | hike abc