Nedelja, 23. januar 2022, 01:13
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
28.4.2016

Vremenska napoved - 28. april 2016

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2016 > april > 28. 4. 2016
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Četrtek, 28. april 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 28.4.2016Popoldne bo pretežno oblačno, v severovzhodni Sloveniji bo v glavnem suho, drugje bodo občasno še manjše padavine. Meja sneženja se bo dvigala. Čez dan bodo najvišje temperature od 5 do 9, na Primorskem do 15 stopinj Celzija.
Jutri bo v zahodni Sloveniji delno jasno, drugje zmerno do pretežno oblačno. Zlasti v jugovzhodni Sloveniji bo dopoldne občasno deževalo. Na Primorskem bo pihala rahla burja. Zjutraj bodo najnižje temperature od -2 do 5, v Alpskih dolinah približno -5, na Primorskem do 8, čez dan bodo najvišje temperature od 8 do 12, na Primorskem do 17 stopinj Celzija.

Opozorilo: Zaradi velike količine novega snega je zlasti na območju Julijskih Alp velika nevarnost snežnih plazov.
V soboto bo spremenljivo oblačno, zlasti popoldne bodo krajevne plohe. V nedeljo bo oblačno, občasno bo deževalo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 2. do 7. maja 2016

Do srede bo v vzhodnem Sredozemlju vztrajalo ciklonsko območje, ki bo vplivalo tudi na vreme pri nas. Od četrtka se bo nad osrednjo Evropo krepilo območje visokega zračnega tlaka.

V ponedeljek in torek bo v glavnem suho vreme. V sredo kaže na poslabšanje s padavinami, potem bo verjetnost za padavine ponovno manjša.


Sosednje pokrajine
Danes bo zmerno do pretežno oblačno, občasno bodo še krajevne padavine.
Jutri bo v krajih zahodno in severno od nas delno jasno. Drugje bo oblačno, občasno bo deževalo. Ob severnem delu Jadrana bo pihala rahla burja.


Gorski svet
Danes bo v glavnem oblačno in megleno, občasno bodo še padavine. Meja sneženja se bo počasi dvigala in bo popoldne nad 1000 m nadmorske višine. Pihal bo rahel do zmeren jugozahodnik, v prvem delu dneva v sredogorju jugovzhodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura popoldne približno -2, na višini 2500 metrov pa -6 stopinj Celzija.

Jutri v prvem delu dneva bo zlasti v Julijcih delno jasno, drugje zmerno do pretežno oblačno. Popoldne se bo nebo pooblačilo. Vrhovi bodo občasno v megli. Občasno se bodo pojavljale padavine, meja sneženja bo nad približno 1500 m. Pihal bo rahel veter vzhodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 1, na višini 2500 metrov pa -4 stopinje Celzija.

Vremenski pojavi na dan 28. april:
28.4.1969
Izjemno topel dan na Štajerskem in v Prekmurju. Na Blagušu v Slovenskih goricah in v Turškem Vrhu v Halozah so zabeležili vroč dan, saj se je temperatura dvignila do 30,4 stopinj C oz. 30,2 stopinj C. Rekordno toplo je bilo med drugim tudi v Murski Soboti z 29,3 stopinj C, v Mariboru z 28,7 stopinj C in v Rogaški Slatini z 28,6 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Shengshan | marmolada bing