Nedelja, 23. januar 2022, 01:26
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
27.4.2016

Vremenska napoved - 27. april 2016

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2016 > april > 27. 4. 2016
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 27. april 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 27.4.2016Popoldne bo oblačno s padavinami, vmes bodo tudi posamezne nevihte. Od severa se bo hladilo, meja sneženja se bo hitro spuščala in se ponekod spustila do nižin. Zapihal bo okrepljen severni do severovzhodnik.
Jutri bo pretežno oblačno, v severovzhodni Sloveniji bo v glavnem suho, drugje bodo občasno še manjše padavine. Zjutraj bo zlasti na Notranjskem in Gorenjskem snežilo, čez dan se bo meja sneženja dvigala. Zjutraj bodo najnižje temperature od -2 do 3, na Primorskem približno 5, čez dan bodo najvišje temperature od 5 do 11, na Primorskem do 15 stopinj Celzija.

Opozorilo: Zaradi velike količine novega snega se zlasti na območju Julijskih Alp povečuje nevarnost snežnih plazov, ki bo jutri velika (4. stopnja).
V petek in soboto bo v zahodni Sloveniji občasno delno jasno. Drugje bo pretežno oblačno, občasno bo ponekod rahlo deževalo. V petek bo na Primorskem pihala rahla burja. Še bo hladno za ta čas.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 1. do 6. maja 2016

V nedeljo nas bo dosegla naslednja vremenska fronta, ki se bo le počasi pomikala naprej proti vzhodu. Sredi tedna bo ozračje še nestabilno, proti koncu tedna pa naj bi se nad Alpami krepilo območje visokega zračnega tlaka.

V nedeljo bo oblačno s padavinami, na Primorskem bo zapihala burja. V ponedeljek bo tam v glavnem suho, zlasti v vzhodni polovici države bo občasno še deževalo. V torek in sredo bodo dokaj verjetne popoldanske plohe, v četrtek in petek pa kaže na dokaj jasno vreme.


Sosednje pokrajine
Danes bodo padavine od severa postopno zajele vse sosednje pokrajine. Ohladilo se bo, meja sneženja se bo na območju Alp že sredi dneva ponekod spustila do dolin. Veter se bo iz jugozahodne obračal na severno smer.
Jutri bo zmerno do pretežno oblačno, občasno bodo še krajevne padavine.


Gorski svet
Danes bo oblačno in megleno s padavinami, ki se bodo popoldne še okrepile. Meja sneženja se bo spustila do dolin. V gorah lahko do večera zapade tudi približno četrt metra snega. V začetku bo še pihal jugozahodnik, ki pa se bo sredi dneva in popoldne obračal na severno smer. Na višini 1500 metrov bo temperatura popoldne približno -3, na višini 2500 metrov pa -9 stopinj Celzija.

Jutri bo v glavnem oblačno in megleno, občasno bodo še padavine. Meja sneženja se bo počasi dvigala in bo popoldne nad 1000 m nadmorske višine. Pihal bo rahel do zmeren jugozahodnik, v prvem delu dneva v sredogorju jugovzhodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura popoldne približno 0, na višini 2500 metrov pa -5 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 27. april:
27.4.1976
V severovzhodni Sloveniji in v nekaterih krajih drugje so zjutraj izmerili največjo aprilsko 24 urno višino padavin v zadnjih desetletjih. Na Jeruzalemu je padlo 93 milimetrov padavin, v Lendavi 83 milimetrov, na Ptuju 72 milimetrov, v Murski Soboti 68 milimetrov in v Gornji Radgoni 63 milimetrov.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Necochea | forum