Petek, 28. januar 2022, 04:10
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
26.4.2016

Vremenska napoved - 26. april 2016

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2016 > april > 26. 4. 2016
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 26. april 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 26.4.2016Danes bo v vzhodnih in južnih krajih v glavnem jasno, drugje pa spremenljivo do pretežno oblačno. Zlasti v severozahodni Sloveniji bodo občasno krajevne padavine, meja sneženja se bo postopno dvignila nad 1000 m nad morjem. Pihal bo jugozahodnik, ob morju jugo. Čez dan bodo najvišje temperature od 11 do 16, na severozahodu približno 8 stopinj Celzija.
Jutri se bo povsod nebo pooblačilo, padavine se bodo sredi dneva in popoldne razširile na vso Slovenijo. Vmes bodo tudi posamezne nevihte. Pihal bo okrepljen jugozahodnik, ob morju jugo. Popoldne in zvečer se bo od severa ohladilo, meja sneženja se bo ponekod spustila pod 700 m nad morjem. Zapihal bo okrepljen severni do severovzhodnik. Jutranje temperature bodo od 2 do 8, ob morju 12, čez dan bodo najvišje temperature v južni Sloveniji še od 12 do 17, v severni pa le od 5 do 10 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V noči iz srede na četrtek se bo delno ranebo zjasnilo, po nekaterih kotlinah bo nastala megla. V četrtek zjutraj bo ponekod slana.
V četrtek in petek bo spremenljivo oblačno, popoldne bodo posamezne plohe.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 30. aprila do 5. maja 2016

Velik del Evrope bo v višinah še naprej pod vplivom hladne in vlažne polarne zračne mase. V nedeljo nas bo dosegel vpliv ciklona, ki bo potem potoval čez Panonsko nižino in Balkan proti severovzhodu.

V soboto bo razmeroma jasno, popoldne bo možna kakšna ploha. V nedeljo in v začetku še v ponedeljek bo oblačno in deževno. Od torka do četrtka kaže na spremenljiv tip vremena s popoldanskimi plohami. Počasi bo nekoliko topleje.


Sosednje pokrajine
Vzhodno od Slovenije bo v glavnem jasno, drugje bo več oblačnosti. Zlasti v višjih predelih Italije in ponekod na zahodnem delu države Hrvaške bodo občasno krajevne padavine. Ob Jadranu bo pihal jugo.
Jutri bodo padavine od severa postopno zajele vse sosednje pokrajine. Ohladilo se bo, meja sneženja se bo na območju Alp že sredi dneva ponekod spustila do dolin. Veter se bo iz jugozahodne obračal na severno smer.


Gorski svet
Danes bo v vzhodnih Karavankah in na Pohorju zmerno, drugje pa pretežno oblačno in tudi megleno. Zjutraj se bodo padavine pojavljale v Julijskih Alpah in deloma v zahodnih Karavankah, kasneje čez dan pa tudi v Kamniško Savinjskih Alpah in osrednjih Karavankah. Meja sneženja bo v začetku pod 1000 metri, tekom dneva pa se bo dvignila na približno 1300 m nadmorske višine. Krepil se bo jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 1, na višini 2500 metrov približno -7 stopinj C

Jutri bo oblačno in megleno s padavinami, ki se bodo popoldne še okrepile. Meja sneženja se bo spustila do dolin. V gorah lahko do večera zapade tudi približno četrt metra snega. V začetku bo še pihal jugozahodnik, ki pa se bo sredi dneva in popoldne obračal na severno smer. Na višini 1500 metrov bo temperatura popoldne približno -3, na višini 2500 metrov pa -9 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 26. april:
26.4.1962
Zadnji dan zelo toplega in jasnega vremenskega obdobja. V Solkanu pri Novi Gorici se je ogrelo do 27,8 stopinj C, v Tolminu do 27,7 stopinj C, v Braniku na Krasu do 27,6 stopinj C, v Črnomlju do 27,5 stopinj C in v Dragonji v Istri do 26,8 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Panorama Corinto | abc hiker