Nedelja, 23. januar 2022, 01:32
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
25.4.2016

Vremenska napoved - 25. april 2016

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2016 > april > 25. 4. 2016
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 25. april 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 25.4.2016Popoldne bo spremenljivo oblačno, nastale bodo krajevne plohe, v višjih legah tudi snežne. Ponekod bo pihal veter severnih smeri, ki bo zvečer ponehal. Čez dan bodo najvišje temperature od 8 do 14 stopinj Celzija.
Zvečer in preko noči se bo prehodno nebo zjasnilo, vendar v zahodni in deloma v osrednji Sloveniji se bo od zahoda oblačnost ponovno povečala. Na severozahodu se bodo proti jutru začele pojavljati padavine. Zjutraj bo ponekod slana. Zjutraj bodo najnižje temperature od -3 do 2, ob morju in na Goriškem od 3 do 7 stopinj Celzija.
Jutri bo na vzhodnem delu države deloma jasno. Drugje bo spremenljivo do pretežno oblačno. Zlasti v krajih med Notranjsko, Julijskimi Alpami in Koroško bodo krajevne padavine, ki bodo pogostejše v severozahodni Sloveniji. Pihati bo začel jugozahodni veter, ob morju jugo. Čez dan bodo najvišje temperature od 11 do 17, na severozahodu približno 9 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V sredo bo oblačno s pogostimi padavinami, deloma plohami in posameznimi nevihtami. Padavine se bodo dopoldne pojavljale zlasti v zahodni polovici države, popoldne pa tudi drugje. Pihal bo okrepljen jugozahodnik, ob morju jugo. Sredi popoldneva bo na severovzhodu zapihal severnik, meja sneženja se bo postopno spustila pod približno 700 m nad morjem.
V četrtek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo in v glavnem brez padavin. Zjutraj bo ponekod slana, po nekaterih kotlinah bo megla.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 29. aprila do 4. maja 2016

V drugi polovici in v začetku prihodnjega tedna bodo naši kraji pod vplivom obsežne višinske doline s hladnim zrakom, ki se bo zadrževala nad večjim delom Evrope. V petek bo nad nami območje visokega zračnega tlaka, ki bo v soboto slabela. V nedeljo nad bo od zahoda dosegla vremenska fronta, ki bo s ciklonom potovala čez Panonsko nižino in Balkan proti severovzhodu. Za njo se bo v torek prehodno zgradil šibak anticiklon na območju vzhodnih Alp.

V petek in soboto bo večinoma jasno vreme, popoldne bo možna kakšna ploha. V nedeljo in ponedeljek bo spremenljivo do pretežno oblačno z občasnimi padavinami, v torek in sredo pa prehodno kaže na bolj suho vreme. Ker bo dotekal toplejši zrak, ne pričakujemo več slane ob morebitnih jasnih jutrih.


Sosednje pokrajine
Danes bo v krajih južno in vzhodno od nas še pretežno oblačno, drugje pa delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Zlasti popoldne bodo možne krajevne plohe. Burja v Kvarnerju bo popoldne ponehala.
Jutri bo vzhodno od Slovenije v glavnem jasno. Drugje bo več oblačnosti, zlasti v hribovitih sosednjih krajih Italije in ponekod na zahodnem delu države Hrvaške bodo občasno krajevne padavine. Ob Jadranu bo pihal jugo.


Gorski svet
Danes bo v začetku oblačno, čez dan pa spremenljivo oblačno, občasno tudi megleno. Popoldne bodo nastajale snežne plohe. Pihal bo rahel do zmeren severnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -1, na 2500 približno -10 stopinj Celzija.

Jutri bo v vzhodnih Karavankah zmerno, drugje pa pretežno oblačno in tudi megleno. Zjutraj se bodo padavine pojavljale v Julijskih Alpah in deloma v zahodnih Karavankah, kasneje čez dan pa tudi v Kamniško Savinjskih Alpah in osrednjih Karavankah. Meja sneženja bo med 1200 in 1400 m nadmorske višine. Pihal bo rahel do zmeren jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 1, na 2500 približno -6 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 25. april:
25.4.1979
Izjemno obilno deževje in sneženje v višjih predelih severne in zahodne Slovenije je oslabelo, zjutraj so v veliko krajih izmerili največjo 24 urno količino padavin v mesecu aprilu. Največ padavin, 286 milimetrov, je padlo v Plužni pri Bovcu; v bližnji Žagi so jih izmerili 268 milimetrov, v Mrzli Rupi nad Idrijo 216 milimetrov, v Bohinjski Bistrici 182 milimetrov, v Kamniški Bistrici 178 milimetrov in v Škofji Loki 111 milimetrov.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | St Vincent | dolomites bing