Petek, 28. januar 2022, 04:30
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
23.4.2016

Vremenska napoved - 23. april 2016

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2016 > april > 23. 4. 2016
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sobota, 23. april 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 23.4.2016Popoldne bo na vzhodem delu države še deloma jasno in suho. Drugje bo pretežno oblačno. Občasne krajevne padavine, deloma plohe, se bodo od jugozahoda postopno širile nad osrednje kraje. Čez dan bodo najvišje temperature od 12 do 17, v severovzhodni Sloveniji do 20 stopinj Celzija.
Preko noči bodo padavine prehodno zajele večji del Slovenije.
Jutri bo oblačno, zlasti za jugu in zahodu bo občasno še deževalo. Ohladilo se bo, pihal bo severni do severovzhodnik, na Primorskem zmerna burja. Temperature bodo v glavnem od 5 do 10, ob morju do 13 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V ponedeljek bo deloma jasno s spremenljivo oblačnostjo, popoldne bo nastalo nekaj ploh. Še bo pihal severnik. V noči iz ponedeljka na torek se bo nebo zjasnilo, v torek zjutraj bo ponekod možna slana. Čez dan se bo od zahoda oblačnost povečala. Popoldne bo zlasti v zahodni Sloveniji občasno rahlo deževalo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 26. aprila do 1. maja 2016

Večji del prihodnjega tedna bodo naši kraji pod vplivom obsežne višinske doline s hladnim zrakom, ki bo vztrajala nad osrednjo Evropo. Od srede naprej bo k nam znova začel dotekati nekoliko toplejši zrak.

Torkovo jutro bo mrzlo, možna bo slana. V torek se bo znova nebo pooblačilo, v sredo bo oblačno s padavinami. Od četrtka do konca tedna bo predvidoma spremenljivo oblačno, še bodo možne manjše krajevne padavine, zlasti plohe.


Sosednje pokrajine
Danes bo oblačno. Čez dan bo občasno deževalo zlasti v Istri in Kvarnerju ter sosednjih krajih Italije, zvečer in preko noči pa bodo padavine zajele večino sosednjih pokrajin.
Jutri bo oblačno, zlasti v krajih južno od nas bo še deževalo, ob Jadranu bodo tudi posamezne nevihte. Pihal bo severovzhodni veter, ob Jadranu zmerna burja.


Gorski svet
Danes zjutraj se bo hitro nebo pooblačilo, ne na Pohorju in v vzhodnih Karavankah bo dopoldne še v glavnem jasno. Čez dan bo s padavinami, bolj pogoste bodo v gorah Primorske in Julijskih Alpah. Snežna meja bo na okrog 1700 m nad morjem. Pihal bo rahel jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 5, na višini 2500 metrov pa približno -2 stopinje Celzija.

Jutri bo oblačno in ponekod megleno. Zlasti v gorah zahodne in južne Slovenije se bodo še pojavljale padavine, snežna meja se bo spustila na okrog 900 m nad morjem. Pihal bo zmeren severovzhodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -2, na višini 2500 metrov -6 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 23. april:
23.4.1968
V večjem delu nižinskega sveta so izmerili najvišjo aprilsko temperaturo od začetka meritev. V Ratečah se je ogrelo na poletnih 25,4 stopinj C, v Celju je bilo 28,8 stopinj C, v Novem mestu 28,9 stopinj C, v Mozirju 29,0 stopinj C in v Ljubljani 29,3 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Nunarsuit | hribi