Petek, 28. januar 2022, 02:42
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
22.4.2016

Vremenska napoved - 22. april 2016

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2016 > april > 22. 4. 2016
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Petek, 22. april 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 22.4.2016Danes bo na severovzhodu še v glavnem jasno, drugje bo delno jasno z zmerno oblačnostjo. Pihal bo jugozahodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 16 do 19, na vzhodnem delu države do 21 stopinj Celzija.


Jutri bo v glavnem oblačno. Ponekod na zahodnem delu države bo že zjutraj občasno deževalo, čez dan pa se bo dež postopno razširil na vso Slovenijo. Še bo pihal jugozahodnik. Zjutraj bodo najnižje temperature od 7 do 13, čez dan bodo najvišje temperature od 12 do 17 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V nedeljo bo oblačno, ponekod na južnem delu države bo občasno še deževalo. Ohladilo se bo, pihal bo severni do severovzhodnik, na Primorskem zmerna burja.
V ponedeljek bo spremenljivo oblačno s plohami, še bo pihal severnik.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 26. aprila do 1. maja 2016

Večji del prihodnjega tedna bodo naši kraji pod vplivom obsežne višinske doline s hladnim zrakom, ki bo vztrajala nad osrednjo Evropo. Od srede naprej bo k nam znova začel dotekati nekoliko toplejši zrak.

Torkovo jutro bo mrzlo, možna bo slana. V torek se bo znova nebo pooblačilo, v sredo bo oblačno s padavinami. Od četrtka do konca tedna bo predvidoma spremenljivo oblačno, še bodo možne manjše krajevne padavine, zlasti plohe.


Sosednje pokrajine
Danes bo vzhodno od Slovenije še jasno, drugje se bo zmerno nebo pooblačilo. V Alpah bodo popoldne in zvečer že lahko posamezne plohe. Pihal bo jugozahodni veter.
Jutri bo oblačno. Zjutraj bo občasno deževalo zlasti v krajih zahodno od nas, popoldne in zvečer pa bodo padavine zajele večino sosednjih pokrajin in se okrepile.


Gorski svet
Danes bo pretežno oblačno, v gorah Posočja ponekod tudi megleno. Pihal bo rahel zahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 7, na višini 2500 metrov pa približno 1 stopinje Celzija..

Jutri bo oblačno in megleno s padavinami, meja sneženja bo na približno 1700 m. Pihal bo rahel do zmeren jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 5, na višini 2500 metrov -2 stopinji Celzija.

Vremenski pojavi na dan 22. april:
22.4.1965
Po koncu sneženja so v nekaterih krajih zabeležili rekordno visoko aprilsko snežno odejo. V Bovcu so izmerili 33 centimetrov, na Kleniku nad Litijo 30 centimetrov, v Zgornji Ščavnici v Slovenskih goricah 22 centimetrov, v Radečah 14 centimetrov ter v Mirni na Dolenjskem 13 centimetrov.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Varna | alps bing