Petek, 28. januar 2022, 02:56
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
20.4.2016

Vremenska napoved - 20. april 2016

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2016 > april > 20. 4. 2016
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 20. april 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 20.4.2016Popoldne bo precej jasno, zlasti v vzhodni polovici države občasno zmerno oblačno. Pihal bo rahel veter vzhodnih smeri. Temperature bodo od 16 do 20 stopinj Celzija.Jutri bo precej jasno, zapihal bo južni do jugozahodnik. Zjutraj bodo najnižje temperature od -2 do 4, ob morju 7, čez dan bodo najvišje temperature od 18 do 22 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V petek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Popoldne bodo zlasti v južni Sloveniji krajevne plohe. Pihal bo jugozahodnik. V soboto bo oblačno, dež se bo od jugozahoda razširil na vso Slovenijo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 24. do 29. aprila 2016

V nedeljo bo na obrobju ciklonskega območja začel pritekati hladnejši zrak, ki bo nad našimi kraji vztrajal predvidoma do srede. Prihodnji teden bo nad Evropo v višinah obsežna dolina s hladnim zrakom, vremenske fronte se bodo druga za drugo pomikale prek Alp proti vzhodu.

V nedeljo bo oblačno, občasno bo ponekod še deževalo. Na Primorskem bo prehodno zapihala burja. V prvi polovici prihodnjega tedna bo nestalno vreme z občasnimi padavinami, vmes pa bodo tudi obdobja delno jasnega vremena. Ob jasnih nočeh bo nevarnost slane. V četrtek in petek se bo nestalno vreme nadaljevalo, nekoliko topleje bo.


Sosednje pokrajine
Danes bo precej jasno, vzhodno od Slovenije občasno zmerno oblačno. V Kvarnerju bo še pihala rahla do zmerna burja.
Jutri bo precej jasno, ponekod bo pihal jugozahodnik.


Gorski svet
Popoldne bo spremenljivo oblačno in ponekod megleno. Ni izključena kakšna kratkotrajna ploha. Pihal bo rahel do zmeren veter severnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura od 3 do 6, na višini 2500 metrov pa približno -2 stopinji Celzija.

Jutri bo precej jasno. V sredogorju zahodnih Julijcev in južno od Bohinjskega grebena se bodo popoldne začeli nabirati oblaki. V visokogorju bo pihal rahel severozahodni veter, nižje pa se bo veter obračal na jugozahodno smer. Temperature na 1500 m bo približno 7, na višini 2500 metrov pa približno 4 stopinje Celzija.

Vremenski pojavi na dan 20. april:
20.4.1908
Zlasti na Gorenjskem je deloma deževalo, deloma snežilo. Zjutraj so v Mojstrani izmerili 40 centimetrov, v Srednji vasi v Bohinju 33 centimetrov snega, v Tržiču 20 centimetrov in v Solčavi, v Zgornjesavinjski dolini, 17 centimetrov snega. Do jutra naslednjega dne je zapadlo še nekaj centimetrov snega.

20.4.1969
Jutro je bilo za sredino meseca aprila izjemno hladno. Na Kredarici so izmerili minus 16,7 stopinj C, v Babnem Polju minus 14,4 stopinj C, na Jezerskem minus 11,1 stopinj C, v Bovcu minus 5,2 stopinj C, v Velikih Dolencih na Goričkem minus 5,1 stopinj C in v Dragonji v Istri minus 2,7 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Isle of Man | abc hiker