Petek, 28. januar 2022, 03:52
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
19.4.2016

Vremenska napoved - 19. april 2016

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2016 > april > 19. 4. 2016
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 19. april 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 19.4.2016Popoldne bo dež povsod ponehal, od severozahoda se bo začelo jasniti. Pihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem rahla do zmerna burja. Veter bo počasi slabel. Čez dan bodo najvišje temperature od 12 do 18, na Goriškem in ob morju do približno 20 stopinj Celzija.Jutri bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, ki jo bo več v vzhodni polovici države. Ponekod na Primorskem bo popoldne pihal jugozahodni veter, drugje po Sloveniji pa veter vzhodnih smeri. Zjutraj bodo najnižje temperature od 0 do 5, na Primorskem do približno 9, čez dan bodo najvišje temperature od 16 do 19, na Primorskem do 21 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V četrtek bo pretežno jasno, le v zahodnih in ponekod v osrednjih krajih bo zjutraj in deloma dopoldne nekaj oblačnosti. Zapihal bo južni do jugozahodnik. V petek bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo in v glavnem brez padavin. Pihal bo jugozahodni veter.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 23. do 28. aprila 2016

V soboto bo nad severnim Sredozemljem, severozahodnim Balkanom in vzhodnimi Alpami nastal ciklon, ki se bo v nedeljo poglobil in se razširil proti vzhodu. Višinska dolina hladnega zraka se bo v nedeljo od severa vdrla nad zahodno in severno Sredozemlje in se v naslednjih dneh pomikala nad Balkan in vzhodno Evropo. Nad naše kraje bo od severa dotekal mrzel polarni zrak, ki bo preplavil večino zahodne in srednje Evrope.

V soboto bo oblačno. Dež se bo od zahoda razširil nad vso Slovenijo. Tudi v nedeljo bo oblačno, občasno bo ponekod še deževalo. Na Primorskem bo zapihala burja. Ohladilo se bo, meja sneženja se bo lahko spustila pod 1000 m nadmorske višine. V prvi polovici prihodnjega tedna se bo nadaljevalo precej oblačno vreme z občasnimi padavinami. Hladno bo.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo v sosednjih krajih Italije in avstrijske Koroške dokaj jasno. Drugje bo precej oblačno, dež na Hrvaškem bo najkasneje ponehal na območju Gorskega Kotarja, šele sredi popoldneva. Ob Jadranu bo pihala burja, ki bo v Kvarnerju močna.
Jutri bo v glavnem jasno. Jutro bo sveže.


Gorski svet
Danes bo v začetku oblačno in ponekod megleno. Popoldne se bo ranebo zjasnilo. Pihal bo rahel do zmeren severovzhodnik. Temperature na 1500 m bo popoldne približno 5, na višini 2500 metrov pa približno -1 stopinja C.

Jutri bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, ki jo bo predvidoma več v vzhodnem delu slovenskih gora. Popoldne niso izključene kratkotrajne, manjše padavine. V visokogorju bo pihal kar močan severozahodni veter, nižje pa šibkejši veter v glavnem severnih smeri. Temperature na 1500 m bo od 3 do 6, na višini 2500 metrov pa od -4 do -1 stopinje Celzija.

Vremenski pojavi na dan 19. april:
19.4.1949
Ob sončnem vremenu se je čez dan zelo močno ogrelo in popoldne je bilo v notranjosti države zelo toplo za sredino meseca aprila. V Ljubljani se je temperatura z jutranjih 3,7 stopinj C povzpela na 26,1 stopinj C, v Murski Soboti z 0,2 stopinj C na 26,7 stopinj C, v Novem mestu z 1,8 stopinj C na 27,2 stopinj C, v Celju z 0,4 stopinj C na 25,6 stopinj C in v Kranjski Gori s 5,8 stopinj C na 24,6 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Zambratija | presearch