Nedelja, 23. januar 2022, 01:26
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
17.4.2016

Vremenska napoved - 17. april 2016

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2016 > april > 17. 4. 2016
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Nedelja, 17. april 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 17.4.2016Popoldne bo v glavnem zmerno, na severozahodu pretežno oblačno. Več sonca bo v vzhodni polovici države.
Zlasti v hribovitem svetu zahodne Slovenije bodo možne posamezne plohe. Še bo pihal okrepljen jugozahodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 20 do 24, na severozahodu približno 17 stopinj Celzija.
Jutri bo v južni polovici države spremenljivo oblačno in še toplo vreme. Pihal bo rahel jugozahodni veter. Lahko nastane kakšna ploha. V severnih krajih bodo že dopoldne krajevne padavine, lahko nastane tudi kakšna nevihta. Padavine se bodo popoldne in zvečer počasi širile proti jugu.
Zjutraj bodo najnižje temperature od 10 do 14, na severozahodu približno 7, čez dan bodo najvišje temperature približno 20, ponekod v severni polovici države približno 15 stopinj Celzija.
V noči iz ponedeljka na torek bodo občasne padavine zajele večji del države. Zapihal bo severovzhodnik, na Primorskem rahla do zmerna burja.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V torek zjutraj bo občasen dež v glavnem ponehal. V začetku bo še precej oblačno, čez dan pa se bo delno ranebo zjasnilo. Še bo pihala burja.
V sredo bo precej jasno. Pihal bo rahel vzhodnik.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 20. do 25. aprila 2016

V sredo in četrtek bo nad srednjo Evropo in Alpami še vztrajalo območja visokega zračnega tlaka. Od petka naprej kaže na naraščajoč vpliv ciklonskega območja z bolj nestanovitnim vremenom in dotokom občutno hladnejšega zraka od severa proti Alpam..

V sredo in četrtek bo po Sloveniji precej jasno. V petek bo oblačnost povečala, vendar omembe vrednih padavin še ne bo. Ob koncu tedna kaže na deževje z ohladitvijo in nizko mejo sneženja. Tudi začetek novega tedna še ne bo prinesel znatne otoplitve.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo spremenljivo do zmerno oblačno. Še bo pihal okrepljen jugozahodni veter. Na območju Julijskih in Karnijskih Alp bodo lahko nastale posamezne plohe, drugje bo predvidoma suho.
Jutri bo v krajih južno od nas v začetku še toplo in suho vreme, v sosednjih pokrajinah Italije in Avstrije pa bo ponekod že občasno deževalo. Padavine se bodo popoldne in v noči iz ponedeljka na torek prehodno razširile nad vse sosednje pokrajine. Zapihal bo severovzhodnik, ob Jadranu burja.


Gorski svet
Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno in ponekod megleno. Zlasti na območju Julijcev bodo lahko nastale plohe. Pihal bo zmeren do okrepljen jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 8, na višini 2500 metrov pa približno 3 stopinje Celzija.

Jutri bo oblačno in ponekod megleno. Pojavljale se bodo krajevne padavine. Pihal bo okrepljen jugozahodnik. Temperature na 1500 m bo približno 6, na višini 2500 metrov približno 0 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 17. april:
17.4.1981
Prejšnji večer se je močno ohladilo, popoldanske temperature so bile zato v nekaterih krajih približno 15 stopinj C nižje od prejšnjega dne. Na Šmarni gori (665 m) je bilo ob 2. uri popoldne 4,6 stopinj C (dan prej 20,6 stopinj C), v Ljubljani 6,8 stopinj C (22,8 stopinj C), na Slapu pri Vipavi 9,2 stopinj C (23,1 stopinj C) in na Kumu (1218 m) minus 2,9 stopinj C (12,0 stopinj C).

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Panorama Turku | monte