Nedelja, 23. januar 2022, 00:51
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
1.4.2016

Vremenska napoved - 1. april 2016

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2016 > april > 1. 4. 2016
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Petek, 1. april 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 1.4.2016Popoldne bo zmerno, zlasti na zahodnem delu države in na severovzhodu tudi pretežno oblačno. Na območju zahodnih Julijskih Alp ni izključena kakšna dežna kaplja. Več jasnine bo zlasti v jugovzhodnih krajih. Pihal bo jugozahodni veter, ki bo zlasti v severovzhodni Sloveniji okrepljen. Čez dan bodo najvišje temperature od 15 do 21, v vzhodni Sloveniji do 24 stopinj Celzija.
Zvečer bo jugozahodni veter ponehal, v Prekmurju in na Štajerskem pa bo prehodno zapihal severovzhodni veter. Tam se bo tudi nebo pooblačilo, ni izključena kakšna kratkotrajna ploha. Preko noči se od severovzhoda nebo pooblačilo v večjem delu države. Na Primorskem bo proti jutru zapihala rahla burja in nebo zjasnilo se bo. Zjutraj bodo najnižje temperature od 3 do 9, na Primorskem do 11 stopinj Celzija.

Jutri bo na Primorskem precej jasno. Šibka burja bo popoldne ponehala. Drugje se bo dopoldne jasnilo. Ponekod bo zapihal vzhodni do jugovzhodni veter. Čez dan bodo najvišje temperature od 15 do 19, na Primorskem do 24 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V nedeljo in ponedeljek bo delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo in toplo. V nedeljo bo ponovno zapihal jugozahodni veter, ki se bo v ponedeljek okrepil.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 5. do 10. aprila 2016

Od ponedeljka do četrtka bodo naši kraji na obrobju ciklonskih območij s središčem nad zahodno in severno Evropo. V četrtek bo nad jugozahodnim Sredozemljem nastal ciklon, ki se bo v petek pomaknil nad Jadran. V nedeljo se bo ciklon razširil nad srednjo Evropo in Balkan in se do ponedeljka že umaknil proti jugovzhodu in nad nami bo nastal šibak anticiklon.

Od ponedeljka do srede bo večinoma jasno vreme z najvišjimi temperaturami približno 20 stopinj C ali malo čez. V četrtek bo že lahko nekaj dežja, več pa v petek in soboto. Ohladilo se bo, meja sneženja se bo spustila pod 1500 m nadmorske višine. V nedeljo bo brez padavin.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo na Hrvaškem ter ponekod na Avstrijskem Koroškem delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, drugje pa zmerno do pretežno oblačno. V prvem delu noči bodo v sosednjih krajih Avstrije prehodno možne rahle padavine.
Jutri bo v sosednjih krajih Italije ter ob Jadranu precej jasno. Drugje bo v začetku zmerno do pretežno oblačno, čez dan se bo jasnilo. Dopoldne bo ob severnem delu Jadrana pihala rahla burja.


Gorski svet
Danes bo na Pohorju in v vzhodnih Karavankah delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Drugje bo zmerno do pretežno oblačno in ponekod megleno. Zlasti v zahodnih Julijcih bodo občasno možne manjše padavine. Pihal bo rahel do zmeren, v visokogorju tudi okrepljen jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura od 8 do 12, na višini 2500 metrov pa približno 2 stopinji Celzija.

Jutri dopoldne bo v glavnem oblačno in ponekod megleno, čez dan se bo počasi jasnilo. Dopoldne bo pihal rahel do zmeren veter južne do vzhodne smeri, popoldne pa južne do jugozahodne smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 7, na višini 2500 metrov pa približno 3 stopinje Celzija.

Vremenski pojavi na dan 1. april:
1.4.1951
Mesec april se je zlasti v alpskih dolinah začel z neobičajno debelo snežno odejo. V Mojstrani so izmerili 70 centimetrov, v Bohinjski Bistrici 68 centimetrov, na Bledu 43 centimetrov in v Žireh 42 centimetrov snega.

1.4.1909
Mesec april se je v nekaterih alpskih dolinah začel z neobičajno debelo snežno odejo. V Kranjski Gori so izmerili 111 centimetrov, v Srednji vasi v Bohinju 85 centimetrov, v Mojstrani 75 centimetrov, na Bledu 47 centimetrov in v Žireh 45 centimetrov snega.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Sinsido | izlet