Ponedeljek, 24. januar 2022, 18:43
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
9.3.2016

Vremenska napoved - 9. marec 2016

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2016 > marec > 9. 3. 2016
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 9. marec 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 9.3.2016Popoldne bo v večjem delu države oblačno. Sončno bo le na Primorskem ter občasno ponekod na severovzhodu. Na Primorskem bo pihala rahla do zmerna burja. Čez dan bodo najvišje temperature od 3 do 9, na Primorskem do 13 stopinj Celzija.
Jutri bo na območju Kočevske in Bele Krajine zmerno do pretežno oblačno. Drugje bo v začetku delno jasno, čez dan se bo od vzhoda začelo oblačiti. Na Primorskem bo pihala v glavnem rahla burja, na vzhodem delu države pa severovzhodnik. Zjutraj bodo najnižje temperature od -2 do 2, v alpskih dolinah do -4, na Primorskem do 6, čez dan bodo najvišje temperature od 5 do 12, na Primorskem do približno 15 stopinj Celzija.

Opozorilo: Zlasti v Julijskih Alpah je velika nevarnost snežnih plazov.
V petek bo oblačno. Občasno se bodo pojavljale manjše padavine, v zahodnih in severozahodnih krajih pa bo suho. Meja sneženja bo med 500 in 800 m nad morjem. Na Primorskem bo še pihala rahla burja, ponekod drugje pa severni do severovzhodnik. V soboto bo pretežno oblačno. Zlasti na vzhodem delu države bodo občasno manjše padavine. Še bo pihala rahla burja.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 13. do 18. marca 2016

V nedeljo in ponedeljek bodo naši kraji na meji med plitvim območjem nizkega zračnega tlaka nad osrednjim in vzhodnim Sredozemljem, ter obsežnim anticiklonom, ki se bo zadrževal nad večino preostalega dela Evrope. V torek bo od severa nad Balkan in severno Sredozemlje hitro prodrla hladna fronta. Anticiklon bo nad vzhodno in srednjo Evropo prehodno oslabel in se potem hitro ponovno obnovil.

V nedeljo bo pretežno oblačno in v glavnem brez padavin. V ponedeljek bo nekaj jasnega vremena, v torek pa bo prehodno ponovno nekaj padavin z dokaj nizko mejo sneženja. Razvoj vremena od srede do petka sicer še ni zanesljiv, vendar verjetnejše bo suho ali vsaj v glavnem brez padavin vreme.


Sosednje pokrajine
Danes bo pretežno oblačno. Ponekod na Hrvaškem bodo dopoldne občasno rahle padavine. Zlasti ob severnem delu Jadrana ter ponekod vzhodno od Slovenije pa se bo delno zjasnilo. Pihala bo rahla do zmerna burja.
Jutri bo v notranjosti Hrvaške pretežno oblačno in v glavnem brez padavin, čez dan se bo oblačnost pomikala nad sosednje kraje Madžarske in vzhodne Avstrije. Drugje bo delno jasno. Ob Jadranu bo pihala rahla, v Kvarnerju zmerna burja.


Gorski svet
Danes bo oblačno in tudi megleno, rahlo sneženje bo zjutraj ali zgodaj dopoldne povsod ponehalo. Popoldne se bo oblačnost trgala in zlasti nad približno 2300 m se bo lahko delno zjasnilo. Pihal bo rahel do zmeren veter južne do vzhodne smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -4, na višini 2500 metrov pa -8 stopinj Celzija.


Jutri bo v začetku precej jasno. Čez dan se bo od jugovzhoda začela nabirati oblačnost, ki bo v začetku tanka in prosojna ter z bazo visoko nad vrhovi, proti večeru pa bo postajala gostejša. Čez dan bo lahko nastalo nekaj plitve kopaste oblačnosti v sredogorju. Pihal bo zmeren vzhodni do severovzhodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 0, na višini 2500 metrov pa -6 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 9. marec:
9.3.1973
V nekaterih krajih v jugovzhodni in jugozahodni Sloveniji so izmerili največ novega snega v mesecu marcu od začetka meritev. Do 7. ure zjutraj je v Kočevskih Poljanah padlo 56 centimetrov, v Črnomlju 49 centimetrov, v Godnjah in Kozini na Krasu pa 30 centimetrov novega snega v enem dnevu.

9.3.1976
V nekaterih krajih v jugovzhodni in jugozahodni Sloveniji so izmerili največ novega snega v mesecu marcu od začetka meritev. Do 7. ure zjutraj je v Kočevski Reki in na Lavrici pri Grosuplju padlo 60 centimetrov, v Sodražici pri Ribnici 56 centimetrov, v Črnomlju 49 centimetrov, v Godnjah in Kozini na Krasu pa 30 centimetrov novega snega v enem dnevu.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Essaouira | kamera