Ponedeljek, 24. januar 2022, 18:43
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
8.3.2016

Vremenska napoved - 8. marec 2016

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2016 > marec > 8. 3. 2016
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 8. marec 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 8.3.2016Danes bo pretežno oblačno, občasno bodo tu in tam še manjše padavine, deloma plohe. Meja sneženja bo na nadmorski višini približno 700 m. Čez dan bodo najvišje temperature od 3 do 8, na Primorskem do 11 stopinj Celzija.
Preko noči bodo ponekod še rahle padavine, zjutraj pa bodo padavine ponehale.
Jutri se bo na Primorskem delno ranebo zjasnilo, pihala bo rahla do zmerna burja. Drugje bo še precej oblačno, vendar suho vreme. Zjutraj bodo najnižje temperature -2 do 4, na Primorskem približno 6, čez dan bodo najvišje temperature od 4 do 10, na Primorskem do 14 stopinj Celzija.

Opozorilo: V gorah je velika nevarnost snežnih plazov.
V četrtek bo v zahodni in osrednji Sloveniji delno jasno, drugje pretežno oblačno.
V petek bo zmerno do pretežno oblačno in v glavnem suho.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 12. do 17. marca 2016

Ob koncu tedna bo nad srednjim Sredozemljem še plitvo ciklonsko območje, drugje nad večjim delom Evrope bo območje visokega zračnega tlaka. Konec tedna bo od severovzhoda dotekal nad naše kraje precej vlažen zrak. Od torka naprej se bo območje visokega zračnega tlaka razširilo tudi nad naše kraje. Od vzhoda bo dotekal k nam razmeroma hladen in bolj suh zrak.

V soboto bo oblačno, ponekod v notranjosti Slovenije bodo občasno manjše padavine, po nižinah kot dež. V nedeljo se bo na Primorskem delno zjasnilo, drugje bo oblačno in v glavnem suho. V ponedeljek bo na Primorskem v glavnem jasno, drugje pretežno oblačno. Od torka naprej pa bo več jasnine. Vse dni bo na Primorskem pihala burja, ki bo najmočnejša v nedeljo in ponedeljek.


Sosednje pokrajine
V sosednjih pokrajinah bo pretežno oblačno, občasno bodo ponekod še manjše padavine. Meja sneženja bo na višini približno 700 m nad morjem.
Jutri bo pretežno oblačno in suho. Čez dan se bo ob severnem delu Jadrana delno zjasnilo. Pihala bo rahla do zmerna burja.


Gorski svet
Danes bo pretežno oblačno, občasno bo še rahlo snežilo. Pihal bo rahel veter spremenljive smeri, proti večeru pa bo začel pihati šibak vzhodni do severovzhodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -3, na višini 2500 metrov pa -10 stopinj Celzija. Nevarnost snežnih plazov je velika.


Jutri bo pretežno oblačno, zjutraj bo ponekod občasno še rahlo snežilo. Pihal bo rahel vzhodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -3, na višini 2500 metrov pa -8 stopinj Celzija. Nevarnost snežnih plazov je velika.

Vremenski pojavi na dan 8. marec:
8.3.1950
Po nižinah se je po hladnem jutru čez dan izjemno močno segrelo. V Celju se je z jutranjih minus 3,6 stopinj C ogrelo na 24,2 stopinj C, v Postojni z minus 4,3 stopinj C na 22,7 stopinj C, v Murski Soboti z minus 2,3 stopinj C na 22,8 stopinj C in v Ljubljani z -0,4 stopinj C na 22,9 stopinj C.

8.3.1955
Ob koncu obilnega sneženja so v veliko krajih v nižinskem delu osrednje in vzhodne Slovenije izmerili najvišjo marčevsko snežno odejo v zadnjih desetletjih. V Sodražici pri Ribnici je bila snežna odeja visoka 132 centimetrov, v Kočevju 128 centimetrov, v Črnomlju 96 centimetrov, v Ljubljani 76 centimetrov, v Mariboru 74 centimetrov, v Ilirski Bistrici 71 centimetrov, v Celju 68 centimetrov in v Murski Soboti 61 centimetrov.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Niuafoou | photo bing