Ponedeljek, 24. januar 2022, 08:34
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
5.3.2016

Vremenska napoved - 5. marec 2016

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2016 > marec > 5. 3. 2016
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sobota, 5. marec 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 5.3.2016Popoldne bo na vzhodnem delu države zmerno oblačno. Drugje bo oblačno, zlasti v zahodni Sloveniji bodo občasno padavine, ki bodo zvečer in v prvi polovici noči prehodno zajele vso Slovenijo. Meja sneženja bo v glavnem na približno 1000 m nad morjem, le v Zgornjesavski dolini se lahko spusti nižje. Pihal bo jugozahodnik, ob morju se bo krepil jugo. Temperature bodo v severozahodni Sloveniji od 3 do 6, drugje od 7 do 12 stopinj Celzija.


Jutri bo na vzhodnem delu države delno jasno, drugje spremenljivo do pretežno oblačno. Pojavljale se bodo krajevne padavine, deloma plohe. Pihal bo rahel jugozahodnik. Zjutraj bodo najnižje temperature od 0 do 5, ob morju 8, čez dan bodo najvišje temperature od 7 do 13 stopinj C, ohladilo se bo v severozahodni Sloveniji.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V ponedeljek bo večinoma oblačno vreme z občasnimi padavinami. Po nižinah bo deževalo. Ohladilo se bo. V torek bo še nestalno vreme z občasnimi rahlimi padavinami.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 9. do 14. marca 2016

Naši kraji bodo postopoma vedno bolj pod vplivom območja visokega zračnega tlaka. V višinah bo z vetrovi severnih smeri pritekal postopno toplejši zrak.

Pričakujemo jasno vreme z občasno povečano oblačnostjo. Jutranje temperature bodo približno ledišča, čez dan bodo najvišje temperature pa od 10 do 15 stopinj Celzija.


Sosednje pokrajine
V sosednjih pokrajinah Italije in na zahodnem delu države Avstrijske Koroške bodo padavine, ki bodo preko noči prehodno zajele vse sosednje pokrajine. Ob severnem delu Jadrana se bo krepil jugo, ki bo popoldne in zvečer na območju Kvarnerja močan.
Jutri bo spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami.Gorski svet
Danes bo v vzhodnih Karavankah in na Pohorju delno jasno. Drugje bo spremenljivo do pretežno oblačno in vse bolj megleno. Na območju Julijskih Alp in zahodnih Karavank bo snežilo, drugje šele zvečer in ponoči. Pihal bo zmeren do močan jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 0, na višini 2500 metrov -8 stopinj Celzija.

Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno in občasno megleno. Pojavljale se bodo snežne plohe. Pihal bo rahel do zmeren jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -1, na višini 2500 metrov -9 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 5. marec:
5.3.1971
Zlasti v višje ležečih predelih zahodne in severne Slovenije je bilo neobičajno mrzlo za mesec marec. Na Kredarici (2514 m) je bila najnižja temperatura tega dne minus 28,1 stopinj C in najvišja minus 23,9 stopinj C. Za mesec marec rekordno mrzlo je bilo tudi pri Domu na Komni (1520 m), kjer se je temperatura spustila na minus 24,3 stopinj C in na Vojskem nad Idrijo (1070 m) z minus 20,0 stopinj C.

5.3.2006
V večjem delu Slovenije je močno snežilo. Naslednji dan zjutraj so v Koprivni na Koroškem izmerili 70 centimetrov, na Voglu 60 centimetrov, v Kotljah pri Ravnah na Koroškem 57 centimetrov, v Šmartnem pri Slovenj Gradcu 49 centimetrov, v Prigorici pri Ribnici 47 centimetrov, v Celju 40 centimetrov in v Ljubljani 32 centimetrov novega snega.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Ischia | hochfeiler